VİDEO- Diyarbakırlı iş insanı adaylığını açıkladı: Kavganın bitmesi için CHP

Diyarbakır’dan CHP için adaylığını açıklayan iş insanı İsmail Akyıl, “Bu sistemin değişmesi için, yarınlarımız, çocuklarımız ve torunlarımız için, kavganın bitmesi için CHP’yi tercih ettim” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı iş insanı İsmail Akyıl, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanlığı’ndaki görevinden istifa ederek, CHP için aday adaylığı başvurusu yaptı. Diyarbakır’da CHP’ye yeni bir soluk getirmek için adaylığını açıklayan Akyıl, partinin ildeki gücü konusunda oldukça iddialı.

Tekstil üniversitesi

1984 yılında Diyarbakır’da ilk çırçır fabrikasını kurduklarını belirten Akyıl, o günden bu yana Diyarbakır’a hem istihdam hem yatırım olarak katma değer sağladıklarını söyledi. Diyarbakır’da hem siyasetin hem de ticaretin zor olduğu 1990’lı yıllarda entegre tesisler kurduklarını belirten Akyıl, “Tekstil üniversitesi gibi düşünün. O yıllarda sanayi kültürü yoktu. Yatırım yaptığımız zamanlarda ciddi sorunlar vardı. Her gün faili meçhuller, baskılar vardı. İnsanları vardiya sistemine, hiyerarşiye alıştırmak çok kolay olmadı. Dışarıdaki büyük firmaları Diyarbakır’a getirmek kolay olmadı ama bunu başardık” dedi.

Bin kişilik istihdam

Neredeyse her 4 kişiden birinin işsiz olduğu, genç işsizliğin tavan yaptığı Diyarbakır’da Akyıl ailesi, fabrika ve çiftçilik dahil bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor. İsmail Akyıl, ağabey ve diğer yakınlarının ilişkilerinden dolayı siyaset ile olan ilişkisini “siyasetin içinde doğdum” diyerek niteliyor. Büyük ağabeyinin Diyarbakır’ın Bağıvar Beldesi’nde 3 dönem belediye başkanlığı yaptığını belirten Akyıl, “En büyük biraderim de iki dönem milletvekili adayı oldu. Geçen dönem de bir yeğenim yine adaydı. Her dönemde, siyasete bulaşıyoruz” dedi.

ismail-akyil-chp1.jpg

Çocuklarımız için, torunlarımız için…

Bölgenin iki parti arasına sıkıştığını, işsizlik ve hukuki sorunların büyüdüğüne dikkat çeken Akyıl, “Neden CHP?” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: “Bu sistemin değişmesi için, yarınlarımız, çocuklarımız ve torunlarımız için, kavganın bitmesi için CHP’yi tercih ediyorum. Sayın genel başkanın çıkışları sahada önümüz açtı. AK Parti 20 senedir iktidarda, geldiği durumu görüyoruz. İnsanlar aç, işçi, çiftçi, memur memnun değil. Sanayici memnun değil. Enerji fiyatları almış başını gidiyor. Bölgeye yatırım çekmemiz lazım. Yeni bir gelecek için, insan hakları, özgürlük ve demokrasi için CHP diyoruz.”

Kürt sorunu

Kendisinin de Kürt olduğunu, CHP’nin Kürt sorunu konusunda projelerinin olduğuna işaret eden İsmail Akyıl, şöyle devam etti: “Kürt sorunu bugün olan bir sorun da değil. Geçmişte pazarlıklar yapıldı. Hepimiz umutla bekledik. Kardeş kavgasının bitmesini, bu problemlerin ortadan kalkmasını istiyoruz. İnsanlarımızın ölmesi, dağa çıkması, polisin, askerin ailesinin mağdur olmasını istemiyoruz. Herkesin elinden geleni yapması, bedeli ödemeye hazır olması gerekiyor. Herkes evinin önünü süpürsün, bütün evlerin önü temiz olsun.”

‘İş insanları destek bekliyor’

Akyıl, Diyarbakır’ın hem yatırım hem de istihdam için elverişli bir il olduğunu belirterek, “Kadınları iş dünyasına katmamız lazım. Bizim bölgemiz Türkiye’nin istihdam ve OSB konusunda yatırıma en müsait bölgesidir. İş insanlarımız önünün açılmasını bekliyor” dedi.

ismail-akyil-chp.jpg

İsmail Akyıl kimdir?

1968 yılında Diyarbakır’ın Bağıvar Beldesi’nde doğan İsmail Akyıl, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Liseyi Diyarbakır merkezde okuyan Akyıl, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazandı. Ancak işlerden dolayı öğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.