VİDEO- Sur Belediyesi mahkeme kararı beklemeden tarihi otelin müştemilatını yıktı

VİDEO- Sur Belediyesi mahkeme kararı beklemeden tarihi otelin müştemilatını yıktı
Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, tarihi Kervansaray Otel’in müştemilatını “dükkan olarak kullanılabilir” gerekçesiyle yıktı. Yıkım kararı veren belediye yöneticilerine seslenen İpek, “Talebiniz nedir, ne istiyorsunuz"

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki tarihi Kervansaray Otel’in yıllardır sanatçı kulisi, personel lavabosu, oturma bürosu olarak kullandığı alan gece yarısı Sur Belediyes’ne ait ekiplerce yıkıldı. Yıkıma polis ekipleri de eşlik etti.

‘Mahkeme kararı beklenmedi’

Belediye encümenin aldığı karar ile 6 ay önce belediyenin kendisini mahkeme verdiğini belirten Kervan Saray Otel işletmecisi Mehmet İpek, “Belediyenin yıkımına anlam veremedim. 6 ay önce burada dükkan yapılacağını söylediler. Biz dükkan yapmadık, burada elma mı armut mu sattık? Bize uyduruk bir ceza yazdılar. Mahkemede imara aykırılıktan dolayı ceza verdiler. Emniyete gidip ifade verdim, böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Bir bilirkişi heyeti çıkarsınlar, böyle bir şey yapmışsak, imara aykırılık bir şey varsa cezamıza razıyız. Zaten davalı olduğum kişilerin aldığı bir karar. Bu karara dayanarak dün sabah gelip yıktılar. Mahkeme kararını beklemeden yıktılar. Moloz ve malzemeleri götürdüler. Suç unsuru kalmasın diye” dedi.

kervansaray-duvar.jpg

‘Kamu yararı varsa yıkılsın’

İddia edildiği gibi, yıkılan yerlerin dükkan olmadığına dikkat çeken İpek, şunları söyledi: “Burası duvar, burada dükkan yok, o zaman gelip havuzu da yıksınlar. Caddeye bakan hiçbir yönü yoktu. Kapı iç taraftaydı. Burayı onarmayacağım. Bu ayıbı işleyen gelip buradan geçsinler mutlu olsunlar, utanılacak bir şey yapmışsalar utansınlar. Tabi rezillerin utanması biraz zordur. Daha önce otoparkımızı da yıktılar. Kamu yararı varsa gelin yıkın, Buranın imara aykırılık bir durumu yok. Yol ve kaldırım yapılmışsa haklılar. Efendim siz dükkan yapabilirsiniz, diyorlar. Hayali bir gerekçe. O zaman caddeden birini götürüp içeri atın.”

‘Bizden ne istiyorsunuz?’

Kervansaray Otel’in İşletmecisi Mehmet İpek, yıkım kararı verenlere şu şekilde seslendi: “Emir vericilere söylüyorum. Siz bizden ne istiyorsunuz? Diyarbakır kamuoyu oyunun önünde açıklayın. Sizin talebiniz nedir? Biz biliyoruz. Diyarbakır halkı bunu biliyor. Bunu saklayamazsınız, çıkın dürüst bir şekilde anlatın. Talebiniz nedir, ne istiyorsunuz bu otelden? Çıkın açık bir şekilde söyleyin, ne istiyorsunuz bizden?’

Yol için yıkılmıştı

Öte yandan 7 yıl önce çıkan sokak olaylarından sonra Sur ilçesinde bulunan tarihi Hotel Büyük Kervansaray’ın otoparkı, bekçi kulübesi ve lavaboları yol için yıkılmıştı. Yol yapıldıktan sonra otel sahibi Mehmet İpek bu ihtiyaçların tekrar yapılması için onlarca kes Büyükşehir belediyesine başvuruda bulunmuş ama randevularına cevap verilmemişti. (Amida Haber Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.