VİDEO- WhatsApp'tan 'çöp atın' mesajına suç duyurusu

VİDEO- WhatsApp'tan 'çöp atın' mesajına suç duyurusu
Diyarbakır’da bir esnaf, sitenin WhatsApp grubundan haberleşerek, tentesine, çöp atma çağrısı yapan ve çöp atan site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Mustafa Çelik, müvekkiline ait iş yerine zarar verildiğini söyledi.

AMİDA HABER- Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’ndeki Diyar Trend Life site yönetimi, çocuklarının okula giderken trafik engeline takılmaması için, site duvarından tali bir kapı açtı. Sitenin altında tatlıcılık yapan Hacı Seyit Pastanesi’nin personelinin de mola yeri olarak kullandığı kapının bulunduğu bölge, site yönetimi ile pastane arasında anlaşmazlığa neden oldu. İddialara göre, site yönetimi “kadınlarımız buradan geçiyor, personelden rahatsız oluyor” diyerek personelin bu bölgede mola vermesi uygulamasının kaldırılmasını istedi. Ayrıca, siteye ait bodrum katının da pastanenin deposu olarak kullanılmasından şikayetçi olarak, ilgili kurumlara yazı yazdı.

Belediye mühürledi

Şikayetler üzerine, belediye hem site yönetiminin açtığı tali kapıyı hem de depoyu mühürledi. Hacı Seyit Pastanesi Sahibi Mehmet Ek’in iddiasına göre, site yönetimi, kapının mühürlenmesinden sonra, sitenin WhatsApp grubundan haberleşerek, pastanenin tentesinin üstüne, çocuk bezi, çatal kaşık, izmarit gibi çöpleri atma konusunda örgütlendi. Pastanenin sahibi Mehmet Ek, bu sebeple site yönetimi hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, sitenin E Blok’unda oturan sakinlerin sitenin WhatsApp grubuna “Bu akşam saat dokuzda ön cephede oturanlar toplu olarak aşağı çocuk bezi ne varsa atalım” şeklinde mesaj attığı belirtildi.

Mala zarar verme suçundan yargılama istendi

Pastanenin sahibi, mesaj sahiplerinin “mala zarar verme” suçundan yargılanmasını istedi.

dsc-5086.jpg

Amida Haber’e konuşan Hacı Seyit Pastanesi’nin Müdürü Abdulkerim Pehlivan, bina yönetimi ile bir yıldır anlaşmazlık yaşadıklarını söyledi. Site sakinlerinin grupta mesaj paylaşarak, tentelerine zarar verdiğini belirten Pehlivan, “Tentemizi her ay değiştirmekten yorulduk. Sigara izmariti, çatal, çocuk bezi atılıyor. Grupta mesaj paylaşıldı, Saat 9’dan sonra çöpünüzü aşağıya atın dendi. Taşındığımızdan beri 4-5 defadır tenteyi yamaladık. Bina sakinlerini uyarmamıza rağmen, her defasında aynı sıkıntıyı yaşıyoruz” dedi.

Soruşturma sürüyor

mustafa-celik-001.jpg

Avukat Mustafa Çelik, olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Bahsi geçen kapı imar planına aykırı olduğu için belediye tarafından resen öğrenilerek mühürlenmiştir. Müvekkilimin bu kapının mühürlenmesinde herhangi bir tasarrufu yoktur. Kapının mühürlenmesinden sonra, site yönetimi olayı müvekkilime mal etmek istedi. Sitennin WhatsApp grubundan, haberleşerek, gecenin belirli saatinde çöp attılar. Soruşturmaya konu şikayetçimiz devam ediyor. Müvekkilimin maddi zararı söz konusudur. İfadeler alındı. Soruşturmanın davaya dönüşmesini bekliyoruz.” (Amida Haber-Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.