Yasaya uymayan belediyelere ceza geliyor: Aralarında Diyarbakır’da var!

Yasaya uymayan belediyelere ceza geliyor: Aralarında Diyarbakır’da var!

Kaynak:Basın Bülteni

Sokak hayvanlarına yönelik düzenleme TBMM komisyonunda kabul edilirken, yasaya ilişkin tartışmalar devam ediyor. Yasaya uymayan belediyelere ceza öngörülürken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yasaya uymayacaklarını açıklamıştı.

AMİDA HABER - Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi dün itibariyle TBMM komisyonunda kabul edildi. Yoğun tartışmalara neden olan yasa teklifi bir süre daha gündemdeki yerini koruyacak gibi. Yasaya uymayan belediyelere ceza öngörülürken Diyarbakır Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri yasaya uymayacaklarını ilan etmiştiler. Diyarbakır Belediyeleri” Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, hayvanları katletmeyi hedefleyen yasa tasarısına karşıyız! Yaşayan bütün canlılar doğal haklara sahiptir. Yaşamın Yanındayız” diyerek yasaya karşı çıkmıştı.

2 yıl hapis cezası var

diyarbakir-sokak-canlari.jpg

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören 17 maddelik yasa teklifiyle, yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye başkanlarına 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesinin de yolunu açıyor. Teklifin en çok tartışma yaratan 5. Maddesinde yapılan değişiklikle, “ötanazi” ifadesi madde metninden çıkarıldı.

Kanuna uymayan belediyelere ceza

sokak-canlari-yasa.jpg

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da sahipsiz sokak hayvanları için düzenlemesine uymayan belediyeler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini planladıklarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, sahipsiz köpek düzenlemesine uymayan belediyeler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yumaklı, "Temel bakış açımız, toplumsal hayatı etkileyen hususların elimine edilmesi ve sahiplendirme. Daha sonra popülasyonun kontrolü için kısırlaştırma ve rehabilitasyon.

Diyarbakır’daki Belediyeler yasaya uymayacak mı?

sokak-kopekleri.jpg

Hayvanların uyutulmasını öngören yasa tasarısı gündemdeyken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tasarıya karşı tepkisini ortaya koyarak yasaya uymayacaklarını ilan etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren yasa tasarısına tepki göstermiş, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca "Öldüren yasa istemiyoruz" yazılı afişler hazırlatıp şehrin çeşitli yerlerine asmıştı.

Belediyenin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: “Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, hayvanları katletmeyi hedefleyen yasa tasarısına karşıyız! Yaşayan bütün canlılar doğal haklara sahiptir. Yaşamın Yanındayız.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum