Yerlikaya’dan TUSAŞ saldırısı açıklaması: Rehine olayı yaşanmadı

Yerlikaya’dan TUSAŞ saldırısı açıklaması: Rehine olayı yaşanmadı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya TUSAŞ saldırısıyla ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerlikaya saldırı hakkındaki detayları ilk defa aktardı.

AMİDA HABER - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 22 kişinin yaralandığı TUSAŞ'a yönelik saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "Bugün itibarıyla yatan hastamız 8, 1’i yoğun bakımda durumu stabil. 11 yaralımız taburcu oldu" şeklinde konuştu.

Ali Yerlikaya TUSAŞ saldırısında hiçbir şekilde rehine olayının yaşanmadığı belirterek, açıklamasında,

"Hiçbir şekilde içeride akademinin içerisinde rehin olayı yaşanmamıştır, net, açık. Eğer biz içeriye bu şekilde girmekte geç kalsaydık Allah muhafaza bunları konuşuyor olabilirdik. Orada benim polis özel harekatımın doğru karar vermesi, cesareti, hiçbir şekilde arkadaşlarımızın rehin alınmayla ilgili bir olay yaşatmamıştır" ifadelerini kullandı.

tusas.jpg

10 dakikada müdahale edildi

Yerlikaya, “Patlama hadisesinden sonra yani 15.30'dan sonra 10 dakika sonra iki zırhlı araçla birlikte bizim jandarma özel harekatımız oraya geliyor. Yani saldırıdan 14 dakika sonra. Oraya ilk müdahale 2 zırhlı araç ve jandarmamız tarafından yapılıyor. Süratle jandarma ve polis özel harekat birimlerimiz oraya hareket ediyor.
Jandarma Genel Komutan Yardımcı, Emniyet Genel Müdürümüz, iki bakan yardımcımız oraya en kısa sürede 730 emniyet ve jandarma birimi geliyor. Başta İHA olmak üzere eylemin olduğu yer hava unsurlarımız oraya gönderiliyor" diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.