Yeşil Sol Parti bileşeninden Kılıçdaroğlu uyarısı: Yüzünüzü Kürtlere çevirin

Yeşil Sol Parti bileşeninden Kılıçdaroğlu uyarısı: Yüzünüzü Kürtlere çevirin

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel, Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu uyardı: Yüzünüzü Kürtlere çevirin, Oğan-Özdağ gibi ırkçılara değil.

AMİDA HABER- Türkiye 28 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Kritik seçime sayılı günler kala Kürd Özgürlük ve Demokrasi bileşenlerinden PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel’den Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştiri gledi.

'Yüzünüzü Kürtlere çevirin, Oğan-Özdağ gibi ırkçılara değil'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bozyel, “Sayın Kılıçdaroğlu’na çağrımızdır. 14 Mayıs günü Kürtler %70 oranında size değişim için oy verdi, milliyetçilik yapmanız için değil. İlk turda seçilemediyseniz bunun nedeni Kürt meselesinde cesur bir tutum sergileyememiş olmanızdır. 28 Mayıs’ta kazanmak istiyorsanız yüzünüzü Kürtlere çevirin, Oğan-Özdağ gibi ırkçılara değil. Aksine Kürtlerin verdiği desteği de kaybedersiniz.

'Hala o şansınız var'

Türkiye’yi bu darboğaza getiren Kürt karşıtı milliyetçi anlayışın bizatihi kendisidir. Milliyetçi/şoven anlayışa sarılarak topluma güven vermek çabası eşyanın tabiatına aykırıdır. Söz konusu milliyetçilikse onun alasını yapanlar var zaten. Size oradan bir getiri olmaz. Kazanmanın yolu demokrasi ve değişim yönünde toplumun, en başta da Kürtlerin beklentilerine cevap vermekten geçer. Hala o şansınız var” eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.