Yeşil Sol Partili Barış'tan AK Partili başkana yanıt: Gökten kemik yağardı

Yeşil Sol Partili Barış'tan AK Partili başkana yanıt: Gökten kemik yağardı
Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır Milletvekili adayı Azad Barış, "barajı aşamazlarsa 10 vekil çıkarırız" diyen AK Parti İl Başkanı'na yanıt verdi: "Gökten kemik yağardı"

AMİDA HABER- HDP İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Yeşil ve Sol Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Abbas Şahin, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri adayları Azad Barış ve Sorgül Aytek Avşar, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Şahin: 12-0 yapacağız

Toplantıda konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Şahin, 14 mayıs seçimlerinde herkesi şaşırtacak bir sonuç çıkacağını söyledi. Şahin, “İddialıyız, 12-0’ı başaracağız Diyarbakır’da. Muhteşem bir son bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

“7 Haziran sürecine yakın bir süreci yaşatmak istiyorlar”

Yeşil Sol Partinin Ezidi adayı Azat Barış, Ezidi olduğunu, toplantıda bulunan herkesi Kırklar meclisi olarak kabul ettiğini belirterek, “Karacadağ’ lıyım. Dolayısıyla buralıyım. Şemslerin tapınağına yakın yerdeyim. Sıralamada 10 numaradayım, 10 numara iş yapıyoruz. Hedef 12-0. Önemli olan şemsilerle buluşmaktı. Güçlü bir çıkış yaparsak 12’yi de çıkarırız. Son yapılan operasyon bir saldırı bir konseptidir. Siyasal rejim önceden düşünerek hangi alanlara ne zaman müdahale edeceğine dair rafine düşünmüş. Özellikle seçim güvenliği açısından kritik durumda bulunuyoruz. Sadece bize karşı operasyon değil, demokrasiye ve demokratik seçimlere darbedir. Herkesin sesini yükseltmesi gerekir. Yapmıyorlarsa sorun var demektir. Hiç kimsenin sessiz kalmak lüksü yoktur. Dur demek gerekir. 7 Haziran’a yakın süreci yaşatmak istiyorlar” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanına yanıt

Daha sonra söz alan Yeşil Sol Parti 10. sıra adayı Azad Barış gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın YSP barajı aşmayacak, bizde 10 vekil çıkartacağız” şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

'Hayaller gerçek olsaydı gökten kemik yağardı'

Barış’ın soruya yanıtı şöyle, “Ben bir hayvan severim. Söyleyeceklerimi hayvan severler yanlış anlamasın. Ama hani bir söz vardır. Hayaller gerçek olsaydı gökten kemik yağardı” şeklide bir yanıt verdi.

Avşar: Baskılara rağmen mücadeleye devam edeceğiz

Yeşil Sol Parti’nin 11. Sıra adayı Sorgül Aytek Avşar ise, seçim için çok iyi çalıştıklarını ve hedeflerinin 12-0 yapmak olduğunu ifade ederek, “Üzerimize her taraftan baskı var. Son yapılan operasyon 12-0 yapmamızı engellemeye dönüktür. Ama bütün bu baskılara rağmen biz mücadeleye devam edeceğiz. Biz küllerinden doğan bir halkız ve hiçbir baskı ve engelleme bizi yıldıramaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.