Yol mahkeme kararıyla kapandı, köylüler DSİ’nin kanal yoluna mahkum

Yol mahkeme kararıyla kapandı, köylüler DSİ’nin kanal yoluna mahkum
Diyarbakır’da onlarca köye ulaşım sağlayan yol, mahkeme kararı ile kapatıldığı için, köylüler DSİ’nin kanal balçığı döktüğü toprak yolu kullanmak zorunda.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ne bağlı Hantepe, Yaytaş, Yatır, Kayaköy, Sivritepe ile Tepecik, Akalan, Meşeler, Balaban, Düzlük, Babalar köylerinde yaşayan binlerce kişi yıllardır yol sıkıntısı yaşıyor. 2015 yılına kadar köylülerin kullandığı MAPA yolunun bir kısmı, “arazi işgali” nedeniyle açılan davanın arazi sahibinin lehine sonuçlanması nedeniyle iptal edildi.

mahkeme.jpg

‘Araçlarımız sürekli tamirde’

MAPA Yolu mahkeme kararı ile kapanınca köylüler DSİ’ye ait kanal ve hafriyat yolunu kullanmaya başladı. Amida Haber’e ulaşan köylüler, DSİ’nin kanal temizliği yaptığı dönemde, yola balçık döktüğünü belirterek, “Köylerimize eziyet çeke çeke gidip geliyoruz. Yol kötü olduğu için araçlarımız sürekli tamirdi”

'Köylüler destek bekliyor'

DSİ’nin balçık ve hafriyat döktüğü kanal yolunu kullandıkları zaman araçlarının zarar gördüğü, bu nedenle Hantepe ve Yaytaş dışındaki köylerin, mesafeyi 50 kilometre uzatarak, Dicle-Hani yolundan ulaşım sağlandığı öğrenildi. Köylüler, yetkililerden destek bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum