YSK başkanı kabul ve ret edilen itirazları açıkladı

YSK başkanı kabul ve ret edilen itirazları açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, partilerin 31Mart yerel seçimlerine yönelik yaptıkları itirazlardan haklarında karar verilenleri açıkladı.

AMİDA HABER- YSK Başkanı Ahmet Yener, itiraz sürecini takip eden basın mensuplarıyla bayramlaşarak, YSK’in son toplantısının itirazlara yönelik kararlarını açıkladı.

DEM Parti’nin iki itirazı kabul edildi

YSK Başkanı Yener: "Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin itirazlarından kabul olanlar da var, ret olanlar da var. AK Parti'nin 2 yerde itirazları kabul edildi. Aynı şekilde CHP'nin 1 yerdeki itirazı kabul edildi. MHP'nin 1 yerde, DEM Parti'nin de 2 yerde kurulumuza intikal eden itirazları kabul edildi. Süreç devam ediyor. Bayram sürecinde de diğer günlerde de öğleden sonra toplantılarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Seçimlerin 2 Haziran’da yenileneceği yerler

Yener, yapılan itirazın kabul edilmesi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Urfa’nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirterek, seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.