Yüksek kiralara ceza uyarısı geldi, ilanlar kaldırıldı!

Yüksek kiralara ceza uyarısı geldi, ilanlar kaldırıldı!
Fahiş kira isteyen ev sahipleri ve emlakçılara yaptırım uygulanacağı açıklamasının ardından, Diyarbakır’daki evler kiralık ilanlarından kaldırıldı.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş merkezli depremde Diyarbakır’da 409 kişi yaşamını yitirdi. Depremden etkilenen 39 bin 44 binadan 175'i yıkıldı. Bu binalarda 653 bağımsız bölüm yer alıyordu. Toplam ağır hasarlı, yıkılacak veya yıkılan bina sayısı 967, konut sayısı 6 bin 469 oldu.

Kiralar yükseldi

Depremden sonra ağır ve orta hasarlı evlerini boşaltmak isteyen yüzlerce kişi kiralık ev arayışına girdi. Kiralar 5-6 bin liradan bir anda 10-15 bin liraya kadar yükseldi. Diyarbakır Valiliği’nin “fahiş fiyat verenlere yaptırım uygulayacağız” açıklamasının ardından, dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

ilanlar.jpg

İlanda ev yok

Valilik açıklamasının ardından, daha önce ilanlarda “kiralık” görünen evler, ilandan kaldırıldı. Arama motorunda yapılan “Diyarbakır’da kiralık ev” aramasında Kayapınar bölgesinde hiçbir sonucun çıkmaması dikkat çekti. Kiralık evlerin, internet yerine, emlakçılar ya da ev sahipleri tarafından direkt kiraya verildiği belirtildi.

Haber: Gönül Morkoç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.