Zafer Partisi’nin ‘Şeyh Said öfkesi’ dinmedi

Zafer Partisi’nin ‘Şeyh Said öfkesi’ dinmedi
Diyarbakır’da açılan bulvarın isminin Şeyh Said olması, Vatan ve Zafer Partilileri öfke krizine soktu. İki partiden de üst üste açıklamalar geldi.

AMİDA HABER- Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önceki gün açtığı Şeyh Said Bulvarı ile ilgili açıklamalar sürüyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ardından, Partinin Kurucusu Seyit Yücel de sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. Yücel, “Diyarbakır Vali Yardımcısı ama aynı zamanda Diyarbakır’da yapılan ve vatan haini şeyh Sait’in adının verildiği yolun finansmanını sağlayan makamda oturuyor. Övünerek paylaşım yapıyor. Mesaj veriyor; ‘kayyum atansa da merak etmeyin biz onları aratmayız’diyor. Tuz çoktan koktu!” ifadelerini kullandı.

5176.jpg

Vatan Partisi HÜDA PAR’a yüklendi

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan da benzer bir mesaj yayınladı. HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç’in “Şeyh Said isminden rahatsız olmak halkın değerlerini yok saymaktır” açıklamasına yanıt verdi. Reyhan, “Şeyh Said başarılı olsa Faruk Dinç memleketi Diyarbakır'dan çıkamaz, Mersin milletvekili olamazdı. TBMM olmaz, ülke bölünürdü. Şeyh Said şehitse, isyanda şehit edilen Kaymakam Filibeli Hüseyin nedir? Eğer Kaymakam Hüseyin şehitse, Şeyh Sait nedir? İkisi birden şehit olamaz” dedi.

2004 yılında verilmişti

Diyarbakır’da Dağkapı Meydanı olarak bilinen bölgeye, 2004 yılında DBP’li belediye döneminde Şeyh Said ismi verilmişti. Kayyım yönetimindeki belediyenin yaptığı bulvar aynı bölgenin devamı olduğu için, Şeyh Said Bulvarı olarak biliniyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.