Amedspor’un kadın taraftar grubundan ‘şarkı’ ve küfür isyanı!

Amedspor’un kadın taraftar grubundan ‘şarkı’ ve küfür isyanı!

Diyarbakır’da kadınlar tarafından kurulan Amedspor taraftar grubu Mor Barikat, Şanlıurfaspor galibiyetinin ardından çalınan şarkıya ve atılan küfürlere isyan etti.

AMİDA HABER- TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Amedspor dün güçlü rakibi Şanlıurfaspor’u 1-0 yenerek önemli bir galibiyete imza attı. Maçın bitmesi ile birlikte Amedsporlu taraftarlar büyük bir coşku ile galibiyeti kutladı. Kutlamalar sırasında şarkılardan biri de yerel sanatçı Şahap Akagün’ün seslendirdiği ‘Ay Doğar Elek Gibi (Oyna Urfalım Oyna)’ parçasıydı.

Barikat itiraz etti

Amedspor taraftar grubu Mor Barikat, maç sonrası çalınan şarkıya itiraz etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mor Barikat, “ Dün Tahir Elçi Stadımızda oynanan Amedspor - Şanlıurfaspor maçı sonunda, galibiyeti kutlamak adına birkaç şarkı çalındı. Çalınan şarkıların "aşağılayıcı " şarkılar olup kadın kimliğimiz ile alay edildi.

Cinsiyet kimliğimiz alay konusu değildir!

Gelin olmak, kadın olmak, insan olmak ayıp ve utanç verici değildir. Amedspor cinsiyetçiliğe, erkil zihniyete karşı bir dik duruş olup Amedspor ilkelerini tekrardan hatırlatmak isteriz. Bu şarkıyı çaldıranların niyetlerinin kadını aşağılamak olmadığını düşünmekle beraber daha dikkatli olunması konusunda rica ediyoruz. Ayrıca maç boyunca küfür atan, attıkları küfürlerde de sürekli kadını kullanan taraftarlarımız artık sabrımızı taşıracak noktaya gelmiştir. Küfürün her türlüsüne karşı olduğumuzu tekrar belirtiyor, Barikat & Mor Barikat tribünlerinde küfür atanları tespit ettiğimiz takdirde sert şekilde uyaracağımızı söylemek istiyoruz” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.