Türkiye’de böyle dava görülmedi: Regl olan kadın polise dava

Türkiye’de böyle dava görülmedi: Regl olan kadın polise dava
Görev başındayken regl olan kadın polis memuru pantolonunu değiştirince hakkında açılan davada karar çıktı.

AMİDA HABER- Pes dedirten olay İstanbul’da yaşandı. Bir ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan kadın polis, süper lig maçı nedeniyle Vodafone Park Stadyumu’ndaki arama noktasında görevlendirildi. Resmi üniforması ile görev yerine giden kadın polis, lavaboya gittiğinde regl olduğu için pantolonunun lekelendiğini fark edince, yanındaki sivil pantolonu giydi, görev yerine döndü.

4 gün aylıktan kesme cezası

kadin-polis.jpg

Görevli erkek komiserin neden sivil pantolonla görev yaptığını sorması üzerine ise “Pantolonuma ayran döküldü” cevabını veren kadın polis hakkında tutanak tutuldu. Polis memuru hakkında “izin verilen haller dışında üniforma giymemek” gerekçesiyle 4 gün aylıktan kesme cezası verildi.

Yargıya taşındı

Kadın polis itiraz edince söz konusu ceza yargıya taşındı. İstanbul Valiliği İl Polis Disiplin Kurulu’nun kararına karşı açılan davada ifadesi alınan kadın polis, yaşananları şu sözlerle dile getirdi, “Bahse konu tarihte ben Ümraniye’deki ikametimden resmi pantolonumu ve botumu giyerek palaskamı ve resmi tişörtümü de çantama koyarak evden çıktım. Çantama yedek sivil panolumu da almıştım, özel günümde olduğum için. Stada görev saatimden yarım saat önce gitmişim, stada vardığımda lavaboya girmek istediğimde güvenliğin engeli ile karşılaştım, güvenlikçilerden rica ederek lavaboya polis tişörtümü giymeye gittim, lavaboya girdiğimde resmi pantolonumda kan lekesi olduğu fark ettim. Bu nedenle yanımda götürmüş olduğum sivil pantolonumla değiştirmek zorunda kaldım, hatta botlarımı değiştirmedim çünkü yanımda yedek ayakkabı götürmemiştim. Daha sonra dışarı çıktığımda aynı karakolda görev yaptığım polis memuru üzerimi neden değiştirdiğimi sordu, bende kendisine üzerime ayran döküldüğünü aracında polis yeleği olup olmadığını sordum, kendisi de aracından kırmızı polis yeleği getirerek bana verdi. Bende görev yerime bu şekilde geçmek zorunda kaldım. Görev yerime geçtiğimde sorumlu erkek komiser bana 'neden sivil olduğumu sordu', bende kendisine durumu açık bir şekilde izah edemeyeceğim için pantolonuma ayran döküldü ve üzerime değiştirmek orunda kaldığımı söyledim. Benim görevli olduğum nokta ön arama noktasıdır ve en kalabalık noktadır. Ben pantolonumu değiştirmeden o kadar erkeğin içinde bu şekilde çalışamazdım” şeklinde ifade verdi.

kadin-polis2.jpg

Olay gününe dair ifadesi alınan kadın polisin çalışma arkadaşları da olayı doğruladı.

Mahkeme karar verdi

Dava konusu cezaya ilişkin kararını veren İstanbul 7’inci İdare Mahkemesi, kadın polise verilen cezanın hukuka uygun olmadığına hükmetti.

Mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı: “Dosya içeriğinde yer alan soruşturma raporu ve ki ifade tutanakları ile diğer bilgi ve belgelere bakıldığında, davacının görevli olduğu yere resmi üniforma ile gelip gelmediği hususunun tam olarak aydınlatılmadığı, polis memurunun davacıyı resmi üniformayla gördüğünü daha sonra davacının kıyafetinin değiştirmek için lavaboya gittiğini beyan etmesi karşısında, davacının mazeret olarak bildirdiği durumun doğru olup olmadığının da yeterince araştırılmadığı görüldüğünden, tesis edilen işlemde bu yönüyle hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline.”

Kaynak: Duvar

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum