“3310dan Tüm Birimlere" Diyarbakır da izleyiciyle buluşacak!

“3310dan Tüm Birimlere" Diyarbakır da izleyiciyle buluşacak!
Diyarbakır’ın “Gaffar Baba”sı Ali Gaffar Okkan’ın hayatını konu alan film izleyicileriyle buluşuyor.

“3310dan Tüm Birimlere"

Diyarbakır

da izleyiciyle buluşacak!

Diyarbakır’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırlıların Gaffar Baba diye andığı Şehit Ali Gaffar Okkan’ın hayatını ele alan film 12 Ocak’ta izleyicileriyle buluşuyor.

18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Ali Gaffar Okkan’ın adı kentte birçok ilke ve önemli başarılara imza atmasıyla ülke çapında gündeme geldi.

Mazlum Yiğit’in Yazıp Yönetmenliğini Yaptığı “3310’dan Tüm Birimlere” Adlı Film 12 Ocak’ta Sinemalarda Gösterime Girecek.

Belçika Bürüksel, İstanbul ve Diyarbakır’da çekimi yapılan filmin galası İlk olarak Batman’da yapılacak ardından Mardin’de ve Diyarbakır’da oyuncu gösterimi gerçekleştirilecek.

3310dan-tum-birimlere-diyarbakir-da-izleyiciyle-bulusacak

Başarılı, halkın yanında olan bir emniyet müdürünün konu alındığı filmin yazarı ve yöneteni Mazlum Yiğit, oyuncuları ise Hakan Meriçliler, Ayhan Taş, Hülya Diken, İskender Bağcılar, İzzet Çivril, Hakan Kara, Nihal Savaç, Ezmira Abay, Osman Koyun, Yaşar Gündem, Nevide Çiçek, Ozan Yıldırım ve İzzettin Altundağ adlı ünlü isimler yer alıyor.

Yaklaşık 7 milyon maliyetle yapıldığını ve farklı bir proje farklı bir konu olmasını istediklerini belirten eski milli futbolcu ve sinemacı Yönetmen Mazlum Yiğit, “Bir proje yapmaya karar verdik kimsenin yapamadığı bir konuyu işlemek istedik farklı bir proje olsun istedik. 2 yıl boyunca bu film için araştırma yaptım.” dedi.

Güneydoğuya en iyi projeyi nasıl yapabiliriz? diye kendilerine sorduklarını belirten Yiğit, “yaptığımız anketler sonucu bu filmi yapmaya karar verdiklerini vurgulayarak, “Filmi Belçika Bürüksel de, İstanbul ve Diyarbakır’da iki ayrı ülke ve 3 şehirde çektik. Konu olarak başarılı iyi halkın yanında olan bir emniyet müdürünü konu aldık.” İfadelerine yer verdi.

12 Ocak tarihinde vizyona girecek olan filmin galasını 12 Ocak’ta Batman’da yapacaklarını belirten Yiğit, “Mardin’de 13 Ocak’ta oyuncu gösterimi yapılacak Diyarbakır’da bir oyuncu gösterimi olacak.” “Halk iyi karşılıyor ama izlenme olarak artık dijital platformlar var sinemalarda izlenme oranı düşüyor. Ama sinema keyfi başka bir şeydir. Halk Filmi Sahiplenirse İlk 3 Te Oluruz Oyuncuların da biraz ferağat ettiklerini ve destek olduklarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.