6 gündür haber alınmayan fotoğraf sanatçısı Murat Yazar’a ulaşıldı

6 gündür haber alınmayan fotoğraf sanatçısı Murat Yazar’a ulaşıldı

Kaynak:Rûdaw

6 gün önce Irak Kürdistan Federal Bölgesine gittikten sonra kendisinden haber alınamayan fotoğraf sanatçısı Murat Yazar’a ulaşıldı.

AMİDA HABER - Ailesi fotoğraf sanatçısı Murat Yazar’ın son olarak Zaho’da görüldüğünü ve 14 Temmuz’dan beri kendisinden haber alamadığını duyurmuştu.

murat-yazar1.jpeg

Rûdaw TV’ye açıklamalarda bulunan kardeşi Baran Yazar, Murat Yazar’ın telefonla kendisi ile irtibata geçerek durumunun iyi olduğunu ve Zaho’ya doğru yola çıktığını aktardığını söyledi.

Baran Yazar, kardeşi Murat Yazar’ın bir bölgede fotoğraf çekimi yaptığı esnada Kürdistan Bölgesi asayiş güçlerince gözaltına alındığını ve bugün serbest bırakıldığını paylaştı.

Fotoğrafçı Murat Yazar Kuzey Irak'ta kayboldu - Evrensel

Olayla ilgili edinilen bilgilere göre Murat Yazar ‘yasaklı bölgeye girdiği’ gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Yapılan açıklamada Urfalı ödüllü fotoğrafçı Yazar’ın Dicle ve Fırat nehirlerini belgeleyen uzun soluklu bir proje üzerinde çalışırken kaybolduğu belirtilmişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“İtalya’da yaşayan fotoğrafçı Murat Yazar, en son 14 Temmuz Pazar günü Irak Kürdistanı’nın Zaho kasabasında görülmüş ve o tarihten bu yana kendisinden haber alınamıyordu.

47 yaşındaki Murat Yazar, onlarca yıldır Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar’da insan ve manzara fotoğrafları çekiyor. En çok siyah beyaz portreleriyle tanınan Murat Yazar, dağ vadilerindeki halklara keskin ve şefkatli bir gözle yaklaşıyor. Murat’ın sanatı, bu güzel dünyada birlikte huzur içinde yaşayabileceğimiz umudunu temsil ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum