DİTAV İhsan Fikret Biçici adına şiir ödülü verecek

DİTAV İhsan Fikret Biçici adına şiir ödülü verecek
Diyarbakır Tanıtma, Kültür, Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) 2022 ödülünü şiir dalında şair İhsan Fikret Biçici adına verecek. Ödüle iki eser layık görüldü.

AMİDA HABER- DİTAV yönetimi, 2022 yılı için ödülü “şiir dalında” ömrünün elli yılını şiire ve kentin kültür-sanat alanına hizmette bulunan ve vakıf üyeliği de yapmış olan Şair İhsan F. Biçici adına verilmesini kararlaştırdı. Remzi İnanç, Şükrü Erbaş, Şeyhmus Diken, Ahmet Çakmak, Gülsüm Cengiz ve Gonca Özmen’den oluşan ödül jürisi, yarışmaya katılan eserler arasında İhsan Fikret Biçici şiir ödülünü iki eser arasında paylaştırmaya karar verdi. İbrahim Tığ’ın Göl ve Alpaslan Akdağ’ın Gül ve Kefen kitapları ödül jürisince ödüle layık görüldü.
Ödül kazanan edebiyatçılara ödülleri yarın saat 15.00’da Diyarbakır Mardinkapı’daki Keçi Burcunda düzenlenecek programda verilecek.

İhsan Fikret Biçici kimdir?

1934 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu Fakülteyi bitirdikten sonra bir süre Ankara’da Öncü, Vatan, Son Baskı gazeteleri ile Ülke dergisinde çalıştı. 1966 yılından itibaren Diyarbakır’da avukatlık yaptı. 29 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır'da vefat etti. Şıpka’ya Mektuplar. Vay Limin. Adınla Vurulup Ölmek . Bütün Şiirleri eserleri vardır. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.