Diyarbakır Otları ve Şerbet festivali

Diyarbakır Otları ve Şerbet festivali

Diyarbakır’da ilk kez yöresel yemeklerden yapılan otlar ve şerbetler için festival düzenlendi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yöresel otlarla yapılan yemekler ve şerbetlerin tanıtımı amacıyla 1. Diyarbakır Otları ve Şerbet Festivali düzenledi. Esnaf Ve Sanatkâr İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılan festivalde, Diyarbakır’ın bereketli topraklarında, bahar yağmurları ile yetişen şifa ve lezzet kaynağı yöresel otlarla yapılan yemeklerin ve şerbetlerin tanıtımı ile ikramı yapıldı.

Bu yıl ilki yapılan festivalde Karacadağ etekleri ve Hevsel Bahçeleri’nden bitkiler toplanarak yöresel lezzetlere dönüştürüldü.

Esnaf Ve Sanatkâr İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Salduş, Tarihi On Gözlü Köprü üzerinde düzenlenen festivale ilişkin yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın çeşit çeşit otlarından yapılan yemek ve şerbet festivali düzenlediklerini söyledi.

Karacadağ eteklerinden ve HevselBahçeleri’nden 150 çeşit ot topladıklarını belirten Salduş, bu otlardan 38 çeşit yemek yaptıklarını ifade etti.

Salduş, Diyarbakır otlarını hem Diyarbakırlılara hem de Türkiye’de tanıtmayı amaçladıklarını aktardı.

Kentin tarımın ilk yapıldığı yer olduğunu ve gastronomide önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Salduş, “Festivale yoğun bir ilgi var. İlk defa ot yemekleri festivali yapılıyor. Katılımcılardan ilk defa Diyarbakır otlarının yemeğini yiyenler var, çok memnun kalıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.