Diyarbakır perdelerini açıyor: İlk oyun Kon Kixot

Diyarbakır perdelerini açıyor: İlk oyun Kon Kixot

Kaynak:Haber Merkezi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, perdelerini "Don Kixot" oyunuyla açıyor

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 20 Eylül’de perdelerini açıyor. Ferhat Keskin’in yönettiği Miguel de Cervantes’in Don Kixot romanından uyarlanan oyun, 20 Eylül Cuma günü saat 19.30’da Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak. Oyun her cuma ve cumartesi saat 19.30’da gösterilmeye devam edecek.

Kürtçe adaptasyonuna özen gösteriliyor

Don Kixot oyununda Özcan Ateş, Şahabettin Dağ, Rezan Kaya, Elvan Koçer, Sena Özbey, Kevnar İnal ve Şilan Alagöz, ana karakterlere hayat veriyor. Oyuncular, klasikleri uyarlarken form olarak farklı tarz ve yöntemleri deniyor. Cervantes’in Don Kixot eserini de Kürtçeye uyarlarken sadece metin çevirisiyle değil tüm boyutlarıyla Kürtçe adaptasyonuna özen gösteriliyor.

Duygusal akıl yerine

Don Kixot saf ve temiz kalpli bir şövalye. Yel değirmenlerine savaş açan, erdem mücadelesi veren biri. 1600’lü yıllarda duygusal akıl yerine analitik aklın artık belirginleşmeye başladığı dönemin eseri. Don Kixot’un aynı zamanda ütopyası da vardır. O; şövalyelerin insanlara yardım ettiği, tutsaklığın olmadığı, insanlara ağır cezaların verilmediği sevgi dolu ve adaletli bir dünya hayal eder. Bu uğurda savaşır; kürek mahkûmlarını kurtarır.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.