Diyarbakır Sur’daki yoksul kadınların kitabı çıktı

Diyarbakır Sur’daki yoksul kadınların kitabı çıktı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan kadınlarla yapılan röportajlardan oluşan, “Diyarbakır Sur’da Derin Yoksulluğun Görünmeyen Yüzü: Kadınlar” adlı kitap okuyucuyla buluştu.

AMİDA HABER – Birsen Güneş’in imzasıyla Sur’da 12 kadınla yapılan röportajlardan hazırlanan “Diyarbakır Sur’da Derin Yoksulluğun Görünmeyen Yüzü: Kadınlar” kitabı çıktı.

Tura Yayınları’ndan çıkan ve Avrupa Birliği Sivil Düşün desteğiyle hazırlanan 127 sayfadan oluşan kitapta Sur'da çekilen fotoğraflar da yer alıyor.

sur-kitap.jpg

Kitabın yazarı 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Sur Belediyesi Meclis üyesi seçilen Birsen Güneş, kitap hakkında, “Bu çalışmadaki amacım, Türkiye’nin en yoksul ve en mutsuz kenti seçilen Diyarbakır’da derin yoksullukla ilgili bir saha çalışması yaparak, insani elişimin ön koşulu olarak kadınların, adil bir Türkiye çerçevesi içinde nasıl daha iyi koşullara sahip olabileceğine ışık tutmak.” olduğunu söyledi.

birsen-gunes.jpeg

Kitabın girişinde gazeteci, yazar Mukaddes Erdoğdu Çelik, Hacer Foggo, şair ve yazar Hicri İzgören ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu’nun çalışmaya dair düşüncelerine yer verilmiş. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.