Diyarbakır'da 3 günde 22 bin kişi buraya çıktı

Diyarbakır'da 3 günde 22 bin kişi buraya çıktı

Diyarbakır’daki tarihi Zerzevan Kalesi’ni 3 günlük bayram tatilinde 22 bin 447 kişi ziyaret etti.

AMİDA HABER - UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Diyarbakır’daki tarihi Zerzevan Kalesi, bayram tatiline çıkan kişilerin uğrak noktası oldu. Bayramın ilk 3 günlük tatilinde 22 bin 447 kişi Zerzevan Kalesi’ni ziyaret etti.

Gizemli Mithras’a akın var

zerzevan1.jpg

Roma İmparatorluğunun doğudaki son garnizonu olan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi son dönemlerde turistlerin en çok akın ettiği tarihi yerler arasında bulunuyor. Çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği Zerzevan Kalesi’nde Mithras Kutsal Alanı da bulunuyor. Bir çok yabancı kişi bu gizemli kutsal yeri görmek için Zerzevan Kalesi’ni mesken tutuyor.

Kalede çalışmalar sürüyor

zerzevan2.jpg

Zerzevan Kalesi ile ilgili çıkan haberler, bu tarihi kaleye karşı ilgiyi artırdı ve farkındalık yarattı. Hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği kalelerden biri haline geldi. Zerzevan Kalesi’nden bu güne kadar binlerce tarihi eser çıkarıldı. Kalede halen kazı çalışmaları yürütülüyor kalede yeni keşifler devam ediyor.

Kalenin yapısı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde bulunan Zerzevan Kalesi çevrelenmiş, kamu yapılarının bulunduğu güney alanda gözetleme ve savunma kulesi (güney kule), kilise, yönetim binası, cephanelik (Arsenal), kaya sunağı gibi bir çok mimari kalıntılar yer almaktadir. Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.