Diyarbakır’da Oğuzhan Koç rüzgarı

Diyarbakır’da Oğuzhan Koç rüzgarı
Sur Kültür Yolu Festivali etkinlikleri sürüyor. Etkinlikler kapsamında sanatçı Oğuzhan Koç Diyarbakırlılarla buluştu, binlerce kişiye konser verdi.

AMİDA HABER- Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği Sur Kültür Yolu Festivali, Diyarbakır’da önceki gün başladı. 16 Ekim’e kadar devam edecek olan ve 2000’den fazla sanatçının katılımıyla 600'ün üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapacak. Etkinlikler kapsamında sanatçı Oğuzhan Koç dün Şeyh Sait Meyda’nında on binlerce kişinin katılımı ile bir konser verdi.

19378a54-7861-4f00-ab9d-363d4226b972.jpg

Her yerde etkinlik

Kurşunlu Cami Meydanı Sahnesi’nde gerçekleşen etkinliklere 5.000 kişi, yine aynı alanda başka bir noktada düzenlenen çocuk etkinlik alanında gerçekleşen aktivitelere ise yaklaşık 15.000 bin kişi katılırken, Yenikapı Caddesi üzerinde düzenlenen sokak sahneleri, sergiler ve gastronomi etkinliklerine ise 10.000’den fazla kişi ilgi gösterdi. Ressam Devrim Erbil’in Sergisi’ne de ev sahipliği yapan Keçi Burcu’nda gün boyu gerçekleşen Gökyüzü Gözlem Etkinliği ve açık hava sinema gösterimlerine de yine yaklaşık 14.000 kişi katıldı. Sur’da diğer noktalarda gerçekleşen etkinlikler de yine binlerce sanatseverin ilgisiyle karşılaştı.

13 yıldan sonra Diyarbakır’a geldi

73d5eb66-cb86-4e8b-ac1d-cb6e7f192dc1.jpg

Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında 13 yıldan sonra tekrar Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası rengarenk bir repertuvarla dinleyecilerin karşısına çıktı. TRT 2’den de canlı olarak yayınlanan konserde şef Cem’i Can Deliorman yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik etti. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapılan CSO konserinin yanı sıra gün boyu gerçekleşen, tiyatro ve sinema gösterileri ile söyleşi ve panellere 4.500 kişi katıldı.

Oğuzhan Koç konserine yoğun ilgi

Pop müziğin sevilen isimlerinden Oğuzhan Koç festivalin ikinci gününde Dağ Kapı Meydanı’nda sahne aldı. Diyarbakır’da halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Oğuz Koç, konseri izleyen 50.000 kişiye unutulmaz anlar yaşattı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.