Diyarbakır’daki sağlıkçı ressam çalıştığı hastanede sergi açtı

Diyarbakır’daki sağlıkçı ressam çalıştığı hastanede sergi açtı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Tıbbi Sekreter Hediye Cevizci, Covid-19 döneminde başladığı resim tutkusunu yaptığı eserlerle devam ettirdi. Cevizci, çalışmalarını çalıştığı hastanede sergiledi.

AMİDA HABER - 14 yıldır sağlık personeli olarak çalışan Hediye Cevizci, Covid-19 salgını döneminde evinde boş zamanlarında resim çizmeye başladı. Resimde kendini geliştiren Cevizci, yağlı boya sanatına da el attı.

hastane-sergi.jpg

Yaklaşık 18 eser ortaya çıkaran Cevizci, tıbbi sekreter olarak çalıştığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çizdiği resimlerin sergisini açtı.

Mesai arkadaşları tarafından olumlu dönüşler aldığını söyleyen Cevizci, yağlı boya sanatında kullandığı renklerin insanları daha çok motive ettiğini söyledi.

resim-saglikci.jpg

Cevizci, resim tutkusunun sürekli olduğunu ifade ederek, "Son iki buçuk yıl içerisinde de yağlı boyayla ilgilenmeye başladım. 18'e yakın eserim var. Eserlerimin ilk sergisini çalıştığım hastanede açmak istedim. Resim sergimiz de bayağı güzel geçti. Çalışan arkadaşların tepki ve dönüşleri olumlu oldu. Çalışanların her resme bakışı kendilerinde farklı düşünceler uyandırdı. Resimlerimde pastel renkler çok yoğun. Resimlerim biraz da doğayla ilişkili. Kullandığım renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkisini hem kendimde hem çevremdeki insanlarda daha çok motive ettiğini düşündüğüm için tercih ettim" dedi.

resim-saglikci22.jpg

Hediye Cevizci, "Hayatımda zaten kara kalem boyası vardı. Yavaş yavaş covid sürecinde resim becerimi daha çok geliştirmeye başladım. Kara kalemden sonra yağlı boyaya geçiş yaptım. O zamandan bu yana kendimi bayağı geliştirdim. Resimlerimin sayısı arttıkça arkadaşlarım bana neden sergi açmıyorsun diye dönüşler sağladı. Sonucunda ortaya güzel şeyler çıktı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.