Diyarbakır’ın 10 bin yıllık tarihine çirkin imza!

Diyarbakır’ın 10 bin yıllık tarihine çirkin imza!
Diyarbakır’da son bir ay içinde başta UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kentin tarihi Surları başta olmak üzere birçok yere sprey boya ile “brt.nlt10” imzasının yazılması tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine maganda gözaltına alındı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015’te Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen tarihi yapılarda “Sur’da Diriliş” mottosuyla restorasyon çalışması başlatmış, onarımların yanı sıra üzerinde boya ve yazıların yer aldığı bölümler özel karışımlı su ile temizlenmişti.

Kim bu densiz?

surlar-yazi.jpg

İhale edilip milyon TL’ler harcanarak onarılan Sur’lara yönelik çirkin saldırı, kentte tepkilere neden oluyor. ‘brt.blt10’ rumuzunu kullanan kimliği belirsiz kişi, bir aydan bu yana tarihi yapılara sprey boya ile imza atıyor.

'Bu embesile ceza verecek kimse yok mu?

Yazıyı eleştiren Ferhat Ertürk adlı vatandaş, "Restorasyonu yeni yapılan Dünya mirası Diyarbakır surlarının her bölgesine ve kentin çoğu tarihi bölgesine adresini yazan bu embesil kim? Buna ceza verecek hiç bir yetkili yok mu bu memlekette?" şeklinde tepkide bulundu.

Gözaltına alındı

Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemil Alp sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sur duvarlarına spreyle yazı yazan kişinin gözaltına alındığını, yazıların silinmesi için de çalışma başlattığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.