Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde 7 yıl sonra ilk konser

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde 7 yıl sonra ilk konser

Kaynak:Haber Merkezi

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, 7 yıl aradan sonra halk buluşma etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında yerel sanatçılar sahne aldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Bağlar Belediyesi 7 yıl aradan sonra ilk kez halk buluşması düzenledi. Koşuyolu Parkı’nda düzenlenen buluşmaya Belediye Eş Başkanları Leyla Ayaz, Siraç Çelik, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

konser-001.jpg

Etkinlik kapsamında sahneye ilk olarak Dicle Govend Ekibi çıktı. Ekibin gösterisi büyük bir beğeni toplarken, sahne ilgiyle izlendi.

Dicle Govend Ekibi’nin ardından Eş Başkanlar Ayaz ve Çelik sahneye çıkarak halkı selamladı. Ayaz yaptığı konuşmada, Bağlar’da uzun süredir böyle bir halk buluşması gerçekleşmediğini hatırlatarak, kayyımların tahribatına dikkat çekti.

konser3.jpg

‘Belediyenin kapıları halka açık’

Ayaz, “Siz de biliyorsunuz uzun yıllar belediyelerimiz kayyımlar tarafından gasp edildi. Kayyımlar dilimizi, kültürümüzü kaybetmemizi istediler. Çünkü onlar da biliyor ki dil ve kültür yok olursa varlık da yok olur. Bizler diyoruz ki her çalışmamızı dilimizle, kültürümüzle yapalım” dedi.

Yerel seçimlerde Bağlar Belediyesi’nin rekor bir oy aldığını hatırlatan Ayaz, halka teşekkür ederek, “Her şeyin en iyisini birlikte yapacağız. Belediyemiz her an halkımıza açıktır” diye konuştu. Ayaz ayrıca buluşmaların devam edeceğini dile getirdi.

konser4.jpg

Çelik: Verdiğimiz sözlerin arkasındayız

Eş Başkan Siraç Çelik de yıllardır seçilmiş belediye eş başkanlarının yerine kayyımlar atandığını hatırlatarak, “Kendilerine belediye başkanı demediğimiz kişiler geldi. Tüm işlerinde çalmak vardı. Halkın yararına değil sadece kendilerinin ve çevrelerinin çıkarlarına çalıştılar ve şu anda cezaevindeler” diye konuştu.

“Halkımız seçimde bizlere verdiği destekle ‘biz hırsızları istemiyoruz’ dediler” ifadelerini kullanan Çelik, şöyle devam etti: “Biz güçlü bir destekle seçildik. O zaman halkımıza söz verdik. Sürekli halkımızın içinde olacağız. Birlikte bütün sorunlarımızı çözmeye çalışacağız. Biz sözümüzün arkasındayız. Yıllardır bu kadim kentte böyle bir etkinlik düzenlenmedi. Bundan sonra da bu tür etkinlikleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Gücümüzü halkımızdan alıyoruz, halkımıza hizmet edeceğiz.”

Eş Başkanlar, konuşmalarının ardından parkta vatandaşları ziyaret ederek, tek tek selamladı. Vatandaşlar eş başkanlardan etkinliklerin devam etmesini talep etti.

Etkinlik, Sasa Serap ve Helîmê Omerî’nin sahne almasıyla devam etti. Vatandaş sanatçılara eşlik ederek, gece boyunca halaylar çekti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum