Dosso Dossi konserine milyonlar aktarılmış!

Dosso Dossi konserine milyonlar aktarılmış!
Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesinin iki yıl önce düzenlediği etkinlikler için 4 milyon 130 bin TL ödeme yapıldı.

AMİDA HABER- Dosso Dossi Holding, son yıllarda Ağrı Doğubayazıt, Şırnak Cizre ve Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde “festival” adı altında bazı organizasyonlar gerçekleştirdi. Dossi Dossi son olarak Diyarbakır’da bulunan Newroz Parkı'nda "konser" düzenlemek istedi. 31 Mart seçimlerinde belediyeyi kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimi, kayyım döneminde yapılan sözleşmeyi kabul etmeyerek, organizasyona "Ekonomik krizde halkın giderleri oraya harcanacak bir şey değil" gerekçesiyle destek verilmeyeceğini açıkladı.

Dosso Dossi, Diyarbakır Dicle nehrinde mankenlerin katılımı ile defile yapmıştı

dossi3.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması sonrası Dosso Dossi'nin organizasyonlar için kayyım yönetimlerinden para aldığı ortaya çıktı.

4 milyon para aktarılmış

Edinilen bilgilere göre Dosso Dossi, 30 Ekim 2022 tarihinde Cizre ilçesinde gerçekleştirdiği organizasyon için de 4 milyon 130 bin TL aldı. Dosso Dossi'nin söz konusu tarihte Dicle Nehri kıyısında gerçekleştirdiği organizasyonda Soner Sarıkabadayı, Sefo, Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut sahne aldı. Ayrıca Dosso Dossi Holding Üst Yöneticisi Hikmet Eraslan da DJ performansı sergiledi.

Cizre’nin imajı için!

Organizasyonun gerçekleştiği dönem kayyım yönetiminde olan Cizre Belediyesi de organizasyona ciddi bir bütçe ayırdı. Cizre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, "müzik festivali"ne dair kayyımdan talepte bulundu. 26 Ekim 2022 tarihli talepte, dikkat çekici ifadelere yer verildi.

dossi2.jpg

Talepte, ilçenin değerlerinin yeterince tanıtılmadığı savunularak, "(...) ismi genel olarak geçmişte meydana gelen terör olaylarından kaynaklı insanlarda kötü bir intiba uyandırmaktadır. Cizre belediyesi olarak insanlarda olusmus bu kötü imajı kırmak ve ilçemizin güzelliklerini ulusal anlamda tanıtmak, ilçedeki genç nüfusun sosyal anlamda gelismesine katkıda bulunmak, ulusal anlamda şöhret yapmış sanatçılarla buluşturmak, gençlerimizin sokaklarda madde ve benzeri kötü alışkanliklar ile baş başa bırakmaktansa sanatla buluşturmak adına 30.10.2022 tarihinde büyük çaplı bir müzik festivali yapmanın faydalı olacağı kanaatindeyiz" denildi.

Müdürlük, "festival" kapsamında belediye bütçesinden para harcanmasını istediği kalemleri ise şöyle sıraladı:

Etkinlik reklamının Belediye Başkanlınca yapılması

Alanın en az 5 gün önceden firmaya teslim edilmesi

Ulusal anlamda en az 3 sanatçının getirilmesi

Dj performansının yapılması

Etkinlik için her türlü teknik malzemenin temin edilmesi

Ses, sahne, ışık ve havai fişek ekipmanlarının gösteri gecesi yeterli düzeyde getirilmesi

Alan güvenliğinin sağlanması

Gelecek olan mal ve malzemenin transferi ve güvenliğin sağlanması"

Kayyım, müdürlüğün talebini kabul ederek, söz konusu kalemler için 4 milyon 130 bin TL ödenmesine karar verdi. O dönem şirkete ödenen paranın değeri bugün yaklaşık 8 milyona tekabül ediyor. Kaynak: MA

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum