Duhok Film Festivali başladı: Diyarbakır’dan iki kişi var

Duhok Film Festivali başladı: Diyarbakır’dan iki kişi var
10. Duhok Uluslararası Film Festivali bugün başladı. 16 Aralık’a dek sürecek festivalde iki Diyarbakırlı yönetmenin filmleri de yarışacak.

AMİDA HABER- 9-16 Aralık tarihleri arasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin (IKBY) Duhok kentinde düzenlenecek 10. Duhok Uluslararası Film Festivali başladı. Çok sayıda filmin gösterileceği festivalde pek çok yönetmen de yer alacak ve çeşitli paneller düzenlenecek. Festivale Diyarbakır’dan iki sinemacı da katıldı. Festivalde Mehmet İsmail Çeçen ve Özkan Küçük’ün filmleri yarışacak.

Yönetmen Çeçen, 30 yıl bir gece filmi ile festivale katıldı

b98c30b6-daeb-4cc6-bb34-ca4e02349c39.jpg

Kürt sinemacı Mansur Cihani, yaptığı açıklamada, 10. Duhok Film Festivali’nin Sehim Ömer Xalifa'nın "Bağdat’ın Messi'si" filminin gösterime girmesiyle başladığını duyurdu.

Uluslararası yarışma bölümünün jüri üyelerinin belirlendiğini aktaran Cihani, bu yıl festivalin yarışma ve belgesel bölümüne seçilen 7 filmin en iyisi seçilmek için yarışacağını aktardı. Kısa öykü kategorisinde seçilen 12 filmin, 2 ödül için yarışacağını söyleyen Cihani, uzun metrajlı film kategorisinde ise seçilen 7 filmin, 7 ödül için yarışacağını ifade etti.

010f8e2d-3eac-4226-88d3-e47e6508dc7b.jpg

Emir Ali Muhammed Tahir başkanlığında, Kürt sinemacı Şevket Emin Kurki'nin yönettiği, “Kürt dili” sloganıyla düzenlenen 10. Duhok Uluslararası Film Festivali'nde üst düzey filmler, kısa filmler ve belgeseller çerçevesinde çeşitli ülkelerden 116 film çeşitli yarışmalarda gösterime girecek.

Festival, 9-16 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında Duhok’ta gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.