Einstein’ın ABD Başkanı Roosevelt'e yazdığı mektup açık artırmaya çıkıyor

Einstein’ın ABD Başkanı Roosevelt'e yazdığı mektup açık artırmaya çıkıyor
Dünyaca ünlü bilim insanı Albert Einstein'ın eski ABD Başkanı Roosevelt'i Naziler hakkında uyardığı mektup Eylül ayında açık artırmada satılacak.

AMİDA HABER - Ünlü teorik fizikçi ve bilim insanı Albert Einstein'ın, eski ABD Başkanı Franklin Roosevelt'i Nazilerin nükleer bomba geliştirebilecek kapasiteye sahip olabileceği konusunda uyardığı tarihi mektup, Eylül ayında açık artırmaya çıkarılacak.

einstein-roosevelt-002.png

The Guardian gazetesinin bildirdiğine göre, Christie's adlı açık artırma şirketi, mektubun tahmini değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğunu belirtti. Mektup, Einstein'ın Almanya'nın nükleer araştırmaları desteklediği ve uranyumun enerji üretiminde kullanılabileceği konularında Roosevelt'i bilgilendirdiği 2 Ağustos 1939 tarihli bir mektuptur.

Einstein, mektupta uranyumun büyük kütlelerinde nükleer zincirleme reaksiyonları oluşturabileceğini ve bu reaksiyonun güçlü bombaların yapımında kullanılabileceğini vurgulamıştı.

Mektup, Microsoft'un eş kurucusu Paul Allen tarafından 2002 yılında Malcolm Forbes'den 2,1 milyon dolara satın alınmıştı. Orijinal mektubun uzun bir kopyası ise hala Roosevelt kütüphanesinde Hyde Park'ta bulunuyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.