Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinlikleriyle ilgili belediyeden açıklama

Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinlikleriyle ilgili belediyeden açıklama
Hacıbektaş Belediyesi, 2024 yılındaki Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinin belediye tarafından yapılacağını açıkladı.

AMİDA HABER- Hacıbektaş Belediyesi tarafından 61.Ulusal ve 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri hakkında açıklama yayınlandı. Etkinliklerin Hacıbektaş Belediyesi bünyesinde yapılacağı ifade edilen açıklamada, anma etkinliklerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyelerin katkısına da açık olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Anma etkinliği, her zaman olduğu gibi Hacıbektaş halkının temsilcisi olan Hacıbektaş Belediyesi bünyesinde yapılacaktır” denildi.

“Etkinlikler Hacıbektaş Belediyesi bünyesinde yapılacak”

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine ilişkin kamuoyunda yaşanan tartışmalara istinaden açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16-17-18 Ağustos 2024 tarihlerinde Hacıbektaş ilçemizde her zaman olduğu gibi Hacıbektaş halkının temsilcisi olan Hacıbektaş Belediyesi bünyesinde yapılacaktır. Anma etkinliklerinin içeriği, belediyemiz tarafından belirlenip, Alevi kurum ve kuruluşlarından da etkinliklerin yürütülmesi konusunda bilgi ve destek alınarak, belediyemiz bünyesinde oluşturulacak Yürütme Kurulu tarafından yürütülecektir. Yüz binlerce yurttaşın katılacağı anma etkinliklerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinin katkısına da açık olduğumuzu belirtiriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.