Kadri Yıldırım’ın yarım bıraktığı kitabı oğlu tamamladı

Kadri Yıldırım’ın yarım bıraktığı kitabı oğlu tamamladı
Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın hayatta iken yazmaya başladığı “Kürt Dili ve Lehçeleri/Aşağı Kurmancî/LORİ” adlı eserini oğlu Abdurrahman Yıldırım tamamladı.

AMİDA HABER - Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın yaşamını yitirmeden önce kaleme almaya başladığı kitabı oğlu Abdurrahman Yıldırım tamamlayarak, yayımlanmasını sağladı. “Kürt Dili ve Lehçeleri Araştırmaları/Aşağı Kurmancî – LORİ” adlı eser, Zilan Akademi Yayınları’ndan çıktı.

İki bölümden oluşuyor

Abdurrahman Yıldırım kitabın arka kapak yazısında şu ifadelere yer verdi: “Bu eseri rahmetli babam Prof. Dr. Kadri Yıldırım tamamlamak istedi lakin ömrü yetmediği için yarıda kaldı. Kürt dilini, lehçe ve şivelerini çok iyi bilen bu âlimin eserini tamamlamak bizlere nasip oldu. İki bölümden oluşan bu eserin birinci bölümünde Kürt dili, lehçe ve şiveleriyle ilgili geniş kapsamlı bir akademik çalışma yer almaktadır. İkinci bölümde ise tüm yönleriyle Lor Kürtlerinin dilsel, kültürel ve tarihi yönleri araştırma konusu olmuştur.”

Kadri Yıldırım kimdir?

Kadri Yıldırım 1959’da Diyarbakır’da doğdu. Yıldırım, 2010 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olarak göreve başladı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü olarak atandı. Yıldırım, 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde HDP’den Siirt Milletvekili seçilmişti. Kürtçe, Arapça, Farça dil, edebiyat ve coğrafyası üzerine 14 kitabı bulunan Yıldırım’ın çok sayıda akademik tebliğ makalesi de bulunuyor. Yıldırım, 26 Mart 2021 yılında Diyarbakır’da yaşamını yitirdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.