Kürt modasının kalbi Paris’te attı

Kürt modasının kalbi Paris’te attı
Paris moda haftasında Kürt modası rüzgarı esti. Kürt moda tasarımcısı Lara Dizeyi uzun süredir hayalini kurduğu defilesini gerçekleştirdi.

AMİDA HABER- Ünlü modacı Lara Dizeyi’nin Paris Fashion Week 2023 (Paris Moda Haftası) sergilendi. Kürt moda tasarımcısının Kürt kadınlarının milli kıyafetlerinin modernize ederek sunduğu koleksiyon, saç bantları, kofi (fes) kolyeler, bileklikler, yüzükler, kadınların kullandığı renkli aksesuarlarla uyumlu bir şekilde düzenledi.

Babasının müziği eşliğinde başladı

İlk kez koleksiyonunu sergileme fırsatı bulan Lara'nın defilesi babası sanatçı Homer Dizeyi'nin müziği eşliğinde başladı. Defilenin yapıldığı salon tıklım tıklımdı ve herkes Lara Dizeyi'nin performansını merakla bekliyordu.

moda-paris.jpg

Lara Dizeyi’nin koleksiyonu “Dream” (Rüya), Fire (Ateş) ve Sea (Okyanus) şeklinde 3 bölüm halinde özel hazırlanmış müzikler eşliğinde moda severlerin beğenisine sunuldu. Her biri özel tasarım olan koleksiyon Avrupalı modelistler tarafından sergilendi.

'Rüyam gerçek oldu'

Rudaw’a konuşan Lara Dizeyi, “Rüyam gerçek oldu. Kürt kültürümüzün ve güzel tasarımımızın dünya sahnesine çıkmasından ve Paris Moda Haftası'na katılmaktan gerçekten çok mutluyum. Kültürümüzün tüm renkleri ve güzellikleri bu sahnede gördüm. Bu günü gerçekten unutmayacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.