Kürt yazar Çakmak’ın ‘Bellek Diyarbakır’ sergisi açıldı

Kürt yazar Çakmak’ın ‘Bellek Diyarbakır’ sergisi açıldı

Kürt yazar Ahmet Çakmak’ın ‘Bellek Diyarbakır’ sergisi açıldı. Sergi 20 gün boyunca devam edecek. Açılışta konuşan yazar Şeyhmus Diken, mideye değil, hafızaya yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

AMİDA HABER- Kürt yazar Ahmet Çakmak’ın hazırladığı “Bellek Diyarbakır-Osmanlı'dan Günümüze Diyarbakır’da Mecmualar - Kültür Sanat Dergileri Sergisi” açıldı. Sur İlçesi’ndeki tarihi Keçi Burcu’nda yapılan sergi açılışına Çakmak’ın yanı sıra yazar Şeyhmus Diken, Birsen İnal ve çok sayıda davetli katıldı.

'Diyarbakır'ın kültürel hafızasını göstermek için yaptık'

Sergi açılışında konuşan Ahmet Çakmak, serginin 20 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Çakmak, "Bu dergiler benim 20 yıllık arşivimden çıktı. Kültür, sanat dergileri, edebiyatın, şiirin, romanın hafızasıdır. Sergiyi, Diyarbakır'ın kültürel hafızasını, nereden nereye geldiğini göstermek için gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Diken: Hafıza kültürünün öne çıkması anlamlı olur

Daha sonra konuşan yazar Şeyhmus Diken, “Şehirleri, coğrafyaları ve mekanları tanıtırken, son zamanlarda mideye yatırım yapıldığını görüyoruz. Biz DİTAV olarak gastronominin öte tarafa atılması taraftarı değiliz. Biz hafıza kültürünün öne çıkmasının çok daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.