‘Navnîşan’ filmine en iyi kısa film ödülü!

‘Navnîşan’ filmine en iyi kısa film ödülü!
İstanbul Film Festivali’nin düzenlediği “Ulusal Kısa Film Yarışması”nda “En İyi Kısa Film” ödülünü Batmanlı yönetmen Aram Dildar’ın yönettiği “Navnîşan / Adres” kazandı.

AMİDA HABER - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "42. İstanbul Film Festivali"nde dereceye giren filmler ödül töreninde açıklandı. Festivalde bu yıl ulusal ve uluslar arası yarışmalarda kısa ve uzun metrjlı 59 film yarıştı. Festivale katılan filmler arasından Houman Seyyedi’nin yönettiği “Üçüncü Dünya Savaşı” “Uluslar arası Altın Lale Ödülü’”ne layık görüldü. Uluslar arası yarışmada Jüri Özel Ödülü Dmaytro Sukholytkyy-Sobchuk’un “Pamfir” filmine, mansiyon ödülü ise “Atlantic Bar” adlı yapıma verildi.

KISA FİLM ÖDÜLÜ ‘NANÎŞAN’A

Bir çok dalda ödüller dağıtılırken, “Ulusal Kısa Film Yarışması”nda ise “En İyi Kısa Film” ödülünü Batmanlı yönetmen Aram Dildar’ın yönettiği “Navnîşan / Adres” kazandı. Charles Emir Richards’ın yönettiği “Suriyeli Kozmonot” filmi ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

ARAM DILDAR KİMDİR?

1990 yılında Batman’da doğan Aram Dildar, çeşitli tiyatro topluluklarında oyunculuk yaptı. Marmara Üniversitesi, Radyo TV ve Sinema bölümünde eğitim aldı. “Press” filmiyle oyunculuk kariyerine giriş yapan Aram Dildar, oyunculuk ve yönetmenlik alanında da performans gösteriyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.