Nemrut Dağı’nın zirvesinde gün doğumu

Nemrut Dağı’nın zirvesinde gün doğumu

Kaynak:Anadolu Ajansı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen 2. Kommagene Bienali, Nemrut Dağı'nın zirvesinde güneşin doğuşuyla devam ediyor.

AMİDA HABER - Valilik ve Kaymakamlık tarafından organize edilen etkinliğin ikinci gününde, 27 farklı ülkeden 54 sanatçı ve birçok katılımcı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı’nda güneşin doğuşunu izledi.

nemrut-gunbatimi.jpg

Bienal çerçevesinde gerçekleştirilen "Nemrut Gün Doğumu Okumaları" etkinliğinde, Moğol sanatçılar Ulziibat Enkhtur ve Onongua Enkhtur sahne aldı.

nemrut-gunes-seyir.jpg

Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından "İyileşmek" temasını işleyen sanatçılar, etkinlikte "Hep birlikte iyileşelim" mesajını verdiler. Şair Yağmur Sunar, iyileşmenin kolektif bir süreç olduğunu vurguladı.

adiiyaman-bienali.jpg

Danimarka'da yaşayan Japon sanatçı Shoo Moreyema, bienali çok beğendiğini ve bu etkinliğin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

nemrut-ienali.jpg

Kommagene Bienali’nin Küratörü Nihat Özdal, bu yılki etkinliklerin "İyileşmek" teması etrafında şekillendiğini belirterek, şöyle konuştu: " Kommagene Bienali bu sene ikinci kez kapılarını açtı. Nemrut, Karakuş Tümülüs, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti gibi tarihi ve arkeolojik alanlar, yine bienal vesilesiyle güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.