Ödüllü fotoğrafçının objektifinden Hevsel Bahçeleri!

Ödüllü fotoğrafçının objektifinden Hevsel Bahçeleri!

Kaynak:Hasan Kösen

2021 yılında Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki Hevsel Bahçelerinde çektiği fotoğraflarla dereceye giren Mehmet Masum Süer, yeni fotoğraflar paylaştı.

AMİDA HABER – Diyarbakır’da yaşayan fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer çektiği fotoğraflarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Diyarbakır’daki Hevsel Bahçelerin’de çektiği 2 fotoğraf ile Rusya’da düzenlenen “100 Best Photos of The Year) uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda, siyah-beyaz fotoğraf dalında dereceye girmişti. Çektiği fotoğrafları 2021 yılının en iyi 100 fotoğrafı arasında yer almıştı. Dünyadan 23 dalda, 124 bin 800 fotoğrafçının 470 bin 500 fotoğraf ile başvurduğu yarışmada en iyi 100 fotoğrafçı arasında yer almıştı.

suer1.jpeg

Bir Masum Süer klasiği daha

Çektiği fotoğraflarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mehmet Masum Süer, bu kez yine UNESCO Kültür Mirası Koruma Listesi’nde yer alan Hevsel Bahçelerinde çektiği fotoğrafları paylaştı.

suer2-001.jpeg

Tarihi bahçede çift süren vatandaşın sürdüğü traktör tekerleğinden çıkan tozun gökyüzünde bulutları bulanıklaştırarak, Hevsel Bahçeleri ve Sur’un aynı anda karmaşık bir karede yer alması, adeta büyüleyen bir kadrajın deklanşöründen çıkan zarif bir hikaye tadında.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.