Otobüs durağında bulunan asırlık tablo rekor fiyata satıldı

Otobüs durağında bulunan asırlık tablo rekor fiyata satıldı
Ressam Titian'ın 16. yüzyıl başında resmettiği 'Rest on the Flight into Egypt' adlı tablo, 1995 yılında çalındığından sonra 2002’de bir otobüs durağında bulunmuştu. Tablo 20,6 milyon euroya alıcı bularak yeni bir dünya rekoru kırdı.

AMİDA HABER - İtalyan Rönesans ressamı Tiziano Vecellio'nun 16. yüzyılın başlarında resmettiği "Rest on the Flight into Egypt" adlı tablosu, birçok kez çalınmasının ardından İngiltere'nin başkenti Londra'daki Christie's Müzayede Evi'nde yapılan açık arttırmada rekor fiyata satıldı.

titian.jpg

Euronews’in haberine göre, müzayedeciler, Titian'ın başyapıtının 20,6 milyon euroya (17,5 milyon sterlin) satılması ile yeni bir dünya rekoru kırıldığını belirtti.

1510 yılına tarihlenen tablo ilk olarak 19. yüzyılın başlarında Napolyon'un askerleri tarafından Viyana'daki Belvedere Sarayı'ndan çalınmıştı. 1878 yılında 4. Bath Markisi tarafından satın alındığından beri asılı olduğu İngiltere'deki Longleat House'dan da 1995 yılında çalınmıştı.

ressam-titian-tablo1.jpeg

Tablo 2002'de Londra'da bir otobüs durağında bir poşetin içinde eski Scotland Yard dedektifi Charles Hill tarafından tesadüfen bulunmuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.