Qubadi, Yılmaz Erdoğan’ın ortağı olduğu şirkete açtığı davayı kazandı

Qubadi, Yılmaz Erdoğan’ın ortağı olduğu şirkete açtığı davayı kazandı

Kaynak:Sabah

Yönetmen Behman Qubadi’nin kendisinin yönettiği "Gergedan Mevsimi" filminin Yılmaz Erdoğan’ın ortağı olduğu BKM tarafından bir dijital yayın platformuna sattığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandığı öğrenildi.

AMİDA HABER - Başrollerinde dünyaca tanınan İtalyan yıldız Monica Bellucci, Yılmaz Erdoğan, Beren Saat gibi isimlerin olduğu "Gergedan Mevsimi" filminin yönetmeni ve hak sahibi Behman Qubadi, filmi kendisinden izinsiz şekilde bir dijital yayın platformuna sattığı gerekçesiyle Yılmaz Erdoğan'ın ortağı olduğu BKM'ye açtığı davayı kazandı.

gergedan.jpeg

İran Kürtlerinden olan yönetmen Qubadi'nin yazıp yönettiği, Gergedan Mevsimi filmi 2012 yılında vizyona girdi. Aradan yıllar geçtikten sonra yapımcı firma BKM, filmi bir dijital yayın platformuna sattı.

Dava açıldı

amidahaber-3.jpg

Behman Qubadi bu gelişme üzerine mahkemeye başvurarak BKM'ye dava açtı.

Qubadi, 2011 yılında BKM ile sözleşme imzaladıklarını, 2012'de sözleşmenin yenilendiğini; ancak şirketin sözleşme hükümlerine aykırı olarak filmi, 190 ülkede yayın yapan bir platforma sattığını belirtti.

amidahaber-4.jpg

Qubadi, filmin izinsiz şekilde erişime sokulduğunu kaydederek maddi ve manevi tazminat talep etti.

Sabah gazetesinden Armağan Yılmaz hazırladığı habere göre, mahkeme sözleşmeyi ihlal eden BKM'nin 40 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.