Şair ve yazar Mertoğlu Kızıltepe’de okurlarıyla buluşuyor

Şair ve yazar Mertoğlu Kızıltepe’de okurlarıyla buluşuyor
Roman yazarı Rıfat Mertoğlu Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde okurlarıyla buluşuyor.

AMİDA HABER- Kızıltepe Daktilo Kültür ve Sanat Kafe’nin yazar ve sanatçılarla yaptığı "buluşma" etkinlikleri sürüyor. Etkinlik kapsamında yazar Mertoğlu, 15 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak olan söyleşi ve imza etkinliğinde okurları ve edebiyatseverlerle buluşuyor.

Buluşma etkinliklerinin Ekim ayı konuklarından Rıfat Mertoğlu, Klaros Yayınları’ndan çıkan Çatlamış Nar Yarası (2022) romanı ve diğer eserleri üzerine yapacağı söyleşi ve imza gününü, okurları ve edebiyatseverler büyük bir ilgi ve heyecanla bekliyor.

Rıfat Mertoğlu kimdir?

1970 de Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğdu. Ailesinin Çukurova’ya göç etmesi nedeniyle ilk ve orta öğrenimini Tarsus’ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi ve Siyaset bilimi Bölümü’nden mezun oldu(1991). Gazetecilik ve öğretmenlik yaptı.

Kitapları: Köy-Kurum-Teftiş Üçgeninde Öğretmen 2002 (inceleme), Sabahın Eşidir Gözlerin 2005 (şiir), Ağıtsız Kadınlar 2007 (Roman), Tile’nin Gelini 2009 (roman), Taşın ve Aşkın Ezgisi 2013 (roman), Kayıp Aşklar Mevsimi 2016 (roman), Dedemin Ayakkabıları 2020 (roman)

Aslan: Her okuryazarla tanışmak ister

Etkinliği düzenleyen Mehmet Emin Aslan şunları söyledi, “Hangi okur sevdiği yazarla tanışmak, onunla aynı salonda bulunmak, ondan kitabı hakkında bilgi alıp soru sormak hatta kitabını imzalatmak istemez ki?“ dedi.

Mehmet Emin Aslan kimdir?

Mehmet Emin Aslan 10 Ekim 1983' te Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Manisa'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden 2009 yılında mezun oldu. Biri kişisel, yedisi karma olmak üzere sekiz sergide çalışmaları sergilendi. Beş yıl öğretmenlik yaptı. Sanat hayatına kendi atölyesi olan Daktiloart'ta devam etmektedir. Çalışmalarından bir kaçı film afişi ve kitap kapağı olarak kullanıldı. Bazı fanzin öbeklerinde şiirleri yayınlandı.

2017 yılında kurduğu Daktilo Kültür ve Sanat:Bir çok yazar, sanatçı ve şaire ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ayrıca editörlüğünü yaptığı Şiirsel Haller programı halen devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.