Tarih’in ‘ocağına incir ağacı’: Duvarlar patladı, yapılar zarar gördü

Tarih’in ‘ocağına incir ağacı’: Duvarlar patladı, yapılar zarar gördü

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bakımsızlık sonucu kendinden yetişen incir ağaçları hem duvarları patlatıyor hem de tarihi yapılara zarar veriyor. Deyim yerindeyse, tarihin ocağına adeta incir ağaçları dikilmiş.

AMİDA HABER - Mardin’in Artuklu ilçesinde birçok yapıyı tehdit eden incir ağaçları tarihi yapıların duvarlarını patlatırken binaların temeline de zarar verip, yok olmasına neden oluyor.

Konuyla ilgili konuşan Mardin Medreseleri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Yüksel, son yıllarda şehrin terk edilmesinden ve terk edilmişliğin verdiği bakımsızlık ve sahipsizliğin de neticesinde kontrolsüz bir şekilde büyüyen incir ağaçları duvarları dağıttığını söyledi.

inciragacieaa.jpg

Bunların tarihi yapıları yıkabildiğini aktaran Yüksel, "Bu durumu tüm yapılarda görüyoruz. Yapıların temellerini sarsıyor ve duvarlarını dağıtıyor, yaşam alanını kullanılmaz hale getiriyor. Tarihi yapıların yok olmasına sebep olur. Bunun için çözüm bekliyoruz” dedi.

inciragaci.jpg

Tarihi yapılarda yeşeren incir ağaçlarından rahatsız olan kent sakinleri de, yetkililerin bu duruma el atıp tarihi yapıların yok olmasının önüne geçmesini istiyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.