Tartışmalı Ahmet Kaya filmi vizyona giriyor

Tartışmalı Ahmet Kaya filmi vizyona giriyor
Sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan ve tartışmalara neden olan ‘Ahmet’in Türküsü’ sinema filmi vizyona giriyor.

AMİDA HABER – Başrollerini Celil Nalçakan ve Ezgi Şenler’in paylaştığı Ahmet Kaya’nın sürgündeki hayatını konu alan ve Kudret Sabancı‘nın yönettiği 'Ahmet’in Türküsü' filmi yaşanan tartışmalara rağmen tamamlandı ve 1 Mart’ta vizyona gireceği duyuruldu.

Kürtçe şarkı söylemek istediği için linç edilmişti

Ahmet Kaya, 1999 yılında ödül aldığı gecede Kürtçe şarkı söylemek istediğini duyurduktan sonra linçe uğramış ve baskılara dayanamayarak 16 Haziran 1999'da Fransa'ya sürgüne gitmişti. 16 Kasım 2000'de Paris'te hayatını kaybeden Sanatçı Ahmet Kaya’nın cenazesi Paris’te ünlü sinemacı Yılmaz Güney’in de, mezarının bulunduğu mezarlığa defnedilmişti.

ahmetin-turkusu.jpg

Gülten Kaya dava açmıştı

Sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu, geçtiğimiz yıllarda Ahmet Kaya'nın hayatını çeken yönetmen Gani Rüzgar Şavata’ya dava açmıştı. Kaya Hayaloğlu, herhangi bir projeye izin vermeyeceklerini duyurmuştu.

Filmin konusu

1 Mart’ta seyirci ile buluşacağı duyurulan filmde Ahmet Kaya’yı Celil Nalçakan canlandırıyor, bu filmin yapılmasındakı amaç ise, Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını seyirci ile buluşturmak olarak açıklandı. Ahmet’in Türküsü filmi Erbay Medya senaristliğini de Engin Elgün ve Savaş Korkmaz üstlendi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.