Van’da Urartu tarihinden bir kesit sahnelendi

Van’da Urartu tarihinden bir kesit sahnelendi
Urartu Krallığına başkentlik yapmış Van’da, ilk kez Urartuların tarihi yaşam alanı olan Van Kalesi’ndeki analıkızlı kutsal tören alanında ‘Urartu Performans’ oyunu sahnelendi.

AMİDA HABER - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Tönel, tarafından yazılan ve yönetilen “Urartu Performans” adlı oyun, tarihi Van Kalesi’ndeki analıkızlı kutsal alanda sahnelendi.

urartu-oyun-tiyatro-van1.jpg

Oyunda ne anlatılıyor?

Oyunda kral Sarduri’nin mahiyetiyle savaştan dönerken yolda mola verdiği çimenlikte rastladıkları elleri bağlı esir Asurlu kızı bulmalarıyla başlayan oyun, kralın oğlu Rusa’nın esir kızı saraya getirmesiyle de işler çığırından çıkıyor. Oyunda ölü gömme törenleri, krallık taht törenleri, saray eğlendiricilerinin şölenlerdeki vazgeçilmezleri olan akrobatlar, dansçılar ve müzisyenlerin de yer aldığı oyunun finali ise bambaşka bir sürprizle sona eriyor.

urartu-oyun-tiyatro-van22.jpg

Urartu Kalesinde sahnelenen oyunda Semra Dayan, Gülseren Alphan, Burcu Çetinkaya, Nisanur Nanto, Sibel Keske, Dilara Taş, Beritan Keçeci, Melisa Barış, Barış Ülmez, Hakan Ağar, Fırat Kaplan, Mevlüt Kara, Macit Işık, Ayetullah Teker, Abdullah Abiş ve Ömer Ömeroğlu rol aldı.

Kaleyi ziyarete gelenler oyunu ilgiyle izleyerek alkışladılar. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.