VİDEO- Bedri Ayseli AK Parti Diyarbakır Milletvekili ile düet yaptı

VİDEO- Bedri Ayseli AK Parti Diyarbakır Milletvekili ile düet yaptı
 Muhabir
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türk Halk Müziğinin duayen sanatçısı Bedri Ayseli ile düet yaptı.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı ses sanatçısı, besteci, diş hekimi, sinema oyuncusu ve yazar Bedri Ayseli, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bedri Ayseli ile Ensarioğlu ‘Diyarbakır Bize Yeter’ türküsünü birlikte seslendirdiler.

Ensarioğlu: Diyarbakır bize yeter

Ayseli’nin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti paylaşan Ensarioğlu, “Diyarbakır’ın kıymetli sanatçısı Bedri Ayseli’yi büromuzda ağırladık. ‘Diyarbakır Bize Yeter’ türküsüyle bizlere eşsiz bir anı bıraktı. Ziyaretleri ve bu güzel anı için kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bedri Ayseli kimdir?

bedriayseli.webp

Bedri Ayseli 1946 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde doğdu. İlkokulu ve ortaokulu burada tamamlayan, lise yıllarında ise İstanbul'a yerleşen Ayseli, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1975'te mezun oldu. Türkülere gönül veren Ayseli, diş muayenehanesi açarak uzun süre işi ile sanat hayatını birlikte yürüttü.

Müzikolog Sadi Yaver Ataman'dan nota, usul ve makam dersleri alan, seslendirdiği türküleri ve besteleriyle hafızalarda uzun süre yer edinen Ayseli, sanat yaşamı boyunca birçok ödüle de layık görüldü.

Ayseli, sınavla girdiği TRT'de uzun yıllar programlar yaptı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı kadrosundan emekli oldu.

Sanat yaşamı boyunca 8 kaset, 17 plak, 6 CD çıkaran, 3 sinema filminde oynayan Ayseli, anılarını "70'inde Bir Çocuk" kitabında topladı.

Tüm telli sazları çalan, "Hamayli Boynundayım" türküsüyle tanınan Ayseli, derlediği "Suzan Suzi" türküsünün filmini de gönülden bağlandığı memleketi Diyarbakır'da çekti.

"Diyarbekir Elleri", “Diyarbakır bize yeter”, "Ağlama Yar Ağlama", "Diyarbekir Küçeleri" ve "Kırklar Dağı" gibi birçok esere ses veren ve Diyarbakır sevdasıyla tanınan sanatçı Bedri Ayseli, 50 yılı geride bıraktığı sanat yaşamında gönüllerde taht kurdu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum