Yönetmen Kazım Öz’e soruşturma

Yönetmen Kazım Öz’e soruşturma

Kaynak:Haber Merkezi

Yönetmen Kazım Öz hakkında, "ZER" filmini YouTube’da paylaştığı gerekçesiyle “örgüt propagandası’ iddiasıyla soruşturma açıldı.

AMİDA HABER - Bahoz ve Zer filmlerinin yönetmeni Kazım Öz, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, hakkında açılan yeni bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldığını duyurdu.

zer-2.jpg

Yönetmen Öz paylaşımında,

“Kamuoyuna,

Hakkımda açılmış yeni bir soruşturma için ifadeye çağrıldım. İstanbul cumhuriyet başsavcılığı tarafından; yönetmeni ve yapımcısı olduğum ZER isimli sinema filmimin YOUTUBE gösteriminden dolayı ‘terör örgütü propagandası’ yaptığım iddia edilmiş!

Zamanında Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen, sonra da yine aynı bakanlık tarafından bazı sahneleri sansürlenen ZER filmine şimdi de bir dava açılarak cezalandırılmak isteniyorum. Daha önce hakkımda açılan başka bir davadan beraat etmeme rağmen…

belli ki savcılar bir sebep bulmak için çırpınıyorlar! Zer filmi bir propaganda filmi değildir. Propaganda filmlerini görmek istiyorsanız TRT’nizi açın oraya bakın! Vizyona girmiş, uluslararası festivallerde gösterilmiş, ödüller kazanmış bir sinema filminin…

YOUTBE gösterimine dava açmak, ülkemizde sanat alanında sansür ve otosansür’ün hangi düzeye ulaştığını gösteriyor. Ama biz bağımsız ve özgür sanatçılar ne sizin sansürünüze ne de kendi otosansürümüze izin veririz!

Youtube kanalımda gösterimi devam eden filmimin bir suç teşkil edip etmediğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İfademde belirttiğim gibi ben bir yönetmenim, hangi konuyu seçeceğime ve o konuyu ne şekilde anlatacağıma ben karar veririm” ifadelerini kullandı.

&

;

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.