13 Haziran’da Hakkari’de ‘kayyım’ mitingi!

13 Haziran’da Hakkari’de ‘kayyım’ mitingi!
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 13 Haziran’da Hakkari’de kayyım uygulamasının son bulması için miting düzenleyeceklerini açıkladı.

AMİDA HABER - DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Hükümetin çifte standardına dikkat çeken Doğan, “Biz diyoruz Hakkari’de yapılan Kepez’de yapılmıyor, biz diyoruz ki Kepez’de uygulanan Hakkari’de uygulanmıyor. Bize neden diye soranlar var hatırlatalım tekrar, neden bunları söylüyoruz çünkü kayyım rejimi iflas etti ama iflas eden bu rejimin son çırpınışları için kendine bir meşruiyet zemini bulması gerekiyor ya da bir meşruiyet zemini yaratması gerekiyor. Nafile olsa da bu çabalar biz tekrar etmek ve bunun herhangi bir yasal dayanağı olmadığı gibi meşru bir zeminin olmadığını ilk kez duyacaklara bir kez daha hatırlatmak isteriz” dedi.

2024/05/12/aysegul-dogan.jpeg

Hakkari ve Mersin'de miting

Ayşegül Doğan, Hakkari ve Mersin’de kayyıma karşı miting düzenleyeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Olduğumuz yerlerden uçaklarla gelebilenler uçaklarla, otobüslerle, araçlarla yolları çıkıp 13 Haziran’da saat 15.00’te yapacağımız büyük mitinge hepinizi, Türkiye’de kendini adalete, özgürlüğe, eşitliğe, bir arada yaşama ve halk iradesine saygı ve sahip çıkmaya ilişkin sorumlu hisseden tüm yurttaşları Hakkari’de buluşmaya, halk iradesine saygıya davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.