AK Parti’den Özel’e yanıt: Kürt meselesinin karşısında CHP vardı

AK Parti’den Özel’e yanıt: Kürt meselesinin karşısında CHP vardı
 Haber Editörü
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel’in sözlerine tepki göstererek, “Biz bu adımları atarken yaptığım bir konuşmada Kürk vatandaşlarımıza karşı eşit olmayacak durumları kaldırırken karşımızda CHP'li milletvekilleri vardı” dedi.

AMİDA HABER- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Kürtler 'ben eşit hissetmiyorum' diyorsa onlar hissedene kadar hep birlikte mücadele edeceğiz” sözlerine yanıt verdi.

omer-celik1.jpg

'Karşımızda CHP'li milletvekilleri vardı'

Çelik şunları söyledi, “Özel'in cümlesinin altını doldurması gerekir. Tarihi olarak geç kalınmış bir açıklama. Eşitsizlikle ilgili olan uygulamalar, eylemler AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren yaptığımız reformlarla, bütün yurttaşlarımızın kendi kimlikleri konusunda eşit haklara sahip olması, bütün vatandaşlarımıza yansıması şeklinde büyük adımlar attık. TRT'de bununla ilgili kanal açtık. Birçok yasaklar kalktı. Türkiye terörle mücadele, bu tip alanların yaratılmasında büyük işlere imza atıldı. Biz bu adımları atarken yaptığım bir konuşmada Kürt vatandaşlarımıza karşı eşit olmayacak durumları kaldırırken karşımızda CHP'li milletvekilleri vardı. Özel'in açıklamaları Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununu çözeceğiz gibi tarihi bir açıklama olmuştur. Zamanında biz bu meseleleri çözmek için önemli adımlar attık. Türkiye'de yurttaşlarımızın vatandaşlarımızın anayasal vatandaşlık konusunda daha fazla yararlanması için yüce Meclis'imiz zaten çalışıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum