Bakan Fidan: Esad ile görüşmeye hazırız

Bakan Fidan: Esad ile görüşmeye hazırız

Kaynak:Anadolu Ajansı

Bakan Fidan katıldığı bir programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, "Esad ile görüşmeye hazırız. Zaten görüşmeler bir süredir dolaylı yoldan yapılıyor" dedi.

AMİDA HABER - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye ilişkin konuk olduğu AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye meselesine ilişkin sorulara yanıt veren Fidan, "Türkiye'nin istediği tarzda bir çözümün olması halinde diğer sorunları da Suriye’nin daha rahat çözeceğine inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad arasında bir görüşmenin gerçekleşeceğini söyleyen Fidan, "Esad ile görüşmeye hazırız. Zaten görüşmeler bir süredir dolaylı yoldan yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Fidan devamında şunları söyledi:

"İstihbari ve askeri çeşitli formatlarda görüştük. Bizim özellikle 2017'den itibaren Astana formatı ve Ruslarla yaptığımız askeri mutabakat neticesinde dondurulmuş bir savaş var artık, çatışma yok, sessizlik ortamı var. O zamandan beri belli konuların kalıcı çözümüne yönelik adımlar atılması gerektiğini düşündük."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.