CHP’li vekil Demirtaş’ı ziyaret etti: Davayı konuştuk

CHP’li vekil Demirtaş’ı ziyaret etti: Davayı konuştuk
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kobani davasından 42 yıl ceza alan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

AMİDA HABER - Sezgin Tanrıkulu, sabah saatlerinde Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’ne gitti. Demirtaş ve Mızraklı ile görüşen Tanrıkulu, çıkıştı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Edirne'deyim. Cezaevinde Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ettim. Her ikisiyle de siyasetten çok öncesine dayalı kişisel dostluklarım var, kişisel hukukum var. O hukuka binaen cezaevinde bulundukları sürece kendilerini ziyaret etmeye çalıştım, çalışıyorum ve cezaevi ile ilgili olarak görüşlerimi de kendileriyle paylaşıyorum. Bir yargısal süreç vardı. O yargısal süreç geçen hafta itibariyle tamamlandı ve Selahattin Demirtaş'a ve diğer siyasetçilere çok ağır cezalar verildi.

2024/04/15/sezgin.jpg

‘Davayı konuştuk’

İkimiz de hukukçuyuz. Aynı zamanda bu davayı da biraz konuştuk, tartıştık. Sonuçta şunu ifade edebilirim: Moralleri son derece iyiydi, bütün dostlarımıza endişeli olmamaları gerektiğini, umutlarını korumaları gerektiğini ifade ettiler ve herkese Edirne'den selam ve sevgilerini ilettiler. Üzerimde kalmasın. Hepinize Edirne'den selam ve sevgiler." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.