DEM Parti’den Hakkari kayyımını iptal başvurusu: Kanun Anayasaya aykırı

DEM Parti’den Hakkari kayyımını iptal başvurusu: Kanun Anayasaya aykırı

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması kararına karşı Ankara İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasının iptali ve "yürütmenin durdurulması" talebiyle Ankara İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

DEM Parti’nin başvurusunda Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltı ve tutuklanma sürecine değinilerek, kayyım atamasının Kürt illerinde olağan hale getirilmeye çalışıldığı belirtildi.

‘Amaç diğer belediyelere sistematik olarak el koymak’

2024/06/03/hakkari-mehmet-siddik-akis2.jpg

Kayyım ataması için, ‘Darbe olarak tarihteki yerini almıştır” denilen başvuruda, “Kayyım uygulamaları, müvekkil parti ve temsil ettiği siyaseti yerel yönetimlerin dışında tutmak, muhalif bir siyasi partinin kazandığı belediyelere sistematik olarak el koymak ve müvekkil parti seçmeninin seçme ve seçilme iradesini pasifize etmek amacını taşımaktadır" ifadelerine yer verildi.

‘Akış’a verilen uzaklaştırma iptal edilsin’

2024/06/03/hakkari-mehmet-siddik-akisii.jpg

DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu başvurusunda; bu durumlara yol açan 6758 Sayılı kanunun 34’uncu ve Belediye Kanunu’nun 45’inci maddesinde yer alan fıkraların anayasa aykırı olduğu ve bu nedenle itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi ve Akış’a verilen uzaklaştırma kararının iptal edilmesini talep etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.