DEM Parti’den sokak hayvanları kararı: Belediyelerimiz uygulamayacak

DEM Parti’den sokak hayvanları kararı: Belediyelerimiz uygulamayacak

Kaynak:Zelal Sinayiç

Sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifiyle ilgili konuşan DEM Parti Grup başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Hayvanlara ‘ötanazi’ uygulamasını DEM Partili hiçbir belediye kabul etmeyecek ve uygulamayacak” dedi.

AMİDA HABER- Önceki gün TBMM'de sokak hayvanları yasası görüşüldü. Görüşmeye ise köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın annesi ile vekiller arasındaki diyalog gündem oldu. Vekiller, "Senin çocuğunu AKP öldürdü. Şov yapmaya gelmiş" dedi.

Görüşmeler ertelendi

2024/05/02/meclis-genel-kurul.jpg

Sokak hayvanlarının öldürülmesini de içeren ve kamuoyunda çok tartışılan yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım Komisyonu’ndaki görüşmeler önceki gün başladı. Sabaha kadar ve 18 saatlik görüşme sonrasında teklifin ilk üç maddesi kabul edildi. Gergin geçen görüşmeler pazartesi günü saat 14.00’e ertelendi

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi “ne ilişkin Amida Haber’e konuştu.

‘Böyle bir katliamın ortağı olmayız’

dem1.jpg

Böyle bir katliama ortak olmayacaklarını belirten Koçyiğit: “Biz bu kararı kesinlikle uygulamayız. Bu kararın çıkmaması için meclisteyiz ama çıktıktan sonra da toplu katliama varan yaklaşımı hiçbir belediyemiz, hiçbir belediye başkanımızın, yerel yönetimimizin de uygulanacağını düşünmüyorum. Böyle bir katliamın ortağı olmayız. Onun yerine bütün belediyelerimiz için örnek olacak bir çalışma üzerinde çalışıyor. Gerçekten hasta olanların, sokakta yaşamayacak olanın barınaklarda, uygun koşullarda o hayvanları tedavi için barınaklara alınması, onun dışında da en önemli şey kısırlaştırıp aşılama ve yerinde yaşatma meselesi aslında. 5199 sayılı yasanın uygulanması için de çalışma yapacağız. Böyle bir türün tamamen ortadan kaldırılmasını, sokağı tamamen köpekten arındıran bu anlayışı asla kabul etmiyorum. Doğru bulmuyorum” diye konuştu.

‘Yasanın geçmemesi için her şeyi yapacağız’

Yasanın meclisten geçmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Koçyiğit, şöyle dedi: “Görüşmeler sabaha kadar devam etti, arkadaşlarımız kesintisiz olarak oradaydılar. Ben de ilk başlangıç aşamasında oradaydım. Pazartesi günü saat 10.00'da kaldığı yerden devam edecek. Hayvan hakları savunucuları zaten sokakta pazartesine kadar direnecekler. Biz o yasanın bu haliyle geçmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Haber: Zelal Sinayiç-Özel

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum