DEM Parti’nin gözü 16 Mayıs’ta: Normalleşmenin ilk adımı olabilir

DEM Parti’nin gözü 16 Mayıs’ta: Normalleşmenin ilk adımı olabilir
Ankara’da yaşanan diyalog trafiği baş döndürücü bir boyuta ulaştı ancak şimdiye kadar “neler oluyor?” sorusuna cevap bulunmuş değil. Bir yandan CHP ile AK Parti ve CHP ile MHP arasında yaşanan trafik, diğer yandan DEM Parti’den normalleşme beklentileri. G

AMİDA HABER – CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi, iç siyasette normalleşmenin ilk adımı olarak görüldü. Her iki taraf da normalleşme mesajları vermişti. Daha sonra Özel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelmişti. Bir yandan CHP ile Ak Parti ve CHP ile MHP arasında görüşmeler sürerken, diğer taraftan TBMM Başkanı Ak Parti’li Numan Kurtulmuş’un anayasa görüşmeleri bağlamında DEM Parti Eş Genel Başkanları ile görüşmesi, DEM Parti cephesinde çok tartışılmıştı. Ancak bu tartışma CHP, Ak Parti ve İyi Parti cephesinde yaşanan tartışmaların ötesinde.

Ayşegül Doğan o davayı işaret etmişti

aysegul-dogan.jpeg

Ankara ve Diyarbakır’da yaşanan “normalleşme” tartışmaları birbirinden farklılık gösteriyor. DEM Parti cephesinde normalleşme başta HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Selçuk Mızraklı ve bir çok siyasetçi ve belediye eş başkanının serbest bırakılması olarak görülüyor. Nisan ayında duruşması yapılan ve kararın açıklanması beklenen Kobani davası tekrar ertelenmişti. Son duruşma 16 Mayıs’ta görülecek ve kararın açıklanması bekleniyor. DEM Parti yeni anayasa tartışmalarının sürdüğü bu süreçte Kobani davasının düşmesi, siyasetçilerin serbest bırakılmasını normalleşmenin ilk adımı olarak görüyor. Bu nedenle DEM Parti’lilerin gözü kulağı 16 Mayıs’taki Kobani davasında olacak. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da normalleşmenin ilk adımı olarak Kobani davasını işaret etmişti.

Newroz Fotoğrafı: Mehmet Masum Süer

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.