Demirtaş: Türkiye hepimizindir, HDP de Türkiye’nin parçasıdır

Demirtaş: Türkiye hepimizindir, HDP de Türkiye’nin parçasıdır

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden, HDP’nin kendi adayını açıklaması ile ilgili görüşlerini kaleme aldı.

AMİDA HABER - Selahattin Demirtaş T24 için kaleme aldığı yazıda, HDP’nin kendi adayını açıklaması ile ilgili görüşlerini dile getirdi. 6’lı Masa’nın HDP ile görüşmeyi gerekli bulmadığını belirten Demirtaş, “İşte biz HDP'liler de bunu anlayamıyoruz. Pazardan bir kilo domates alırken bile diyalog kuruyorsunuz da 7 milyon seçmenin desteğini isterken bundan kaçınmayı neyle açıklıyorsunuz? Üstelik o 7 milyon seçmenin desteğini almak sadece seçim matematiği açısından değil ülkenin iç barışı, demokrasisi açısından olmazsa olmaz konumdayken neden müzakereyi HDP ile yürütmek ağır gelsin?

‘Aynı odada yan yana oturalım’

Demirtaş, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında Türkiye’nin kendi içinde bir toplumsal barış, kardeşlik, eşitlikçi bir anayasa yapmaya hazırladığına dikkat çekerek, şunları dile getirdi: “Türkiye hepimizindir, HDP de Türkiye'nin parçasıdır, Cumhuriyet ortak değerimizdir, birlikte ve hep beraber yaşayacağız tabii ki. Aynı odada yan yana oturup ortak geleceğimizi beraberce, medenice, kardeşçe konuşmak neden kimilerine tuhaf bir istek veya dayatma olarak geliyor? Hadi HDP ile görüşmeyi Cumhur İttifakı yapmaz, yapamaz, demokrasi anlayışlarına uygun değil. Ama kendini demokrat muhalif olarak tanımlayanların özenli ve dikkatli davranmasını beklemek hakkımızdır.” (Amida Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.